säilytys
Tuorehiiva säilyy jää-
kaapissa (1–8 asteessa)
omassa kääreessään ainakin pakettiin merkittyyn parasta ennen -päivämäärään asti.
Hiiva hengittää säilytyksen
aikana ja siitä haihtuu vettä, jonka on poistuttava
pakkauksesta, koska muuten hiiva vettyy ja pilaantuu.
Pakkaus, jossa hiivan pinta
pääsee kuivumaan, antaa
luonnollisen lisäsuojan. Älä
kääri hiivaa muoviin tai folioon.
Tuorehiiva säilyy
pakastimessa muovipussiin
pakattuna ainakin vuoden.
Se otetaan huoneenlämpöön noin 10–15 minuuttia ennen
leipomista. Vielä kylmä
tuorehiiva liotetaan käden-
lämpöiseen taikinanesteeseen.
Kuivahiiva on kuivaa hiiva-
jauhetta, joka on pakattu
suojakaasuun.
Avattu kuivahiivapussi säilyy tiiviisti suljettuna jääkaapissa kolme vuorokautta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
