Ajankohtainen säilyke Pihlajanmarja-puolukkahyytelö
1 l pihlajanmarjoja
1 l puolukoita
4 dl vettä
noin 600 g hillosokeria
Keitä huuhdottuja marjoja ja vettä hiljalleen kannen alla, kunnes marjat ovat vaalenneet ja mehu on irronnut. Siivilöi mehu tiiviin siivilän tai harson läpi. Mittaa mehu kattilaan ja sekoita siihen hillosokeria 100 g/dl mehua.
Keitä hiljalleen silloin tällöin sekoittaen reilut kymmenen minuuttia. Kuori vaahto.
Kokeile hyytelöitymistä tipauttamalla lusikallinen mehua kylmälle lautaselle. Jäähdytä jääkaapissa ja vedä lusikalla vako mehun keskelle. Kun vako ei umpeudu, hyytelö on valmista. Tölkitä kuumennettuihin lasitölkkeihin.
Vinkki
Voit tehdä hyytelön pelkistä pihlajanmarjoista. Kerää pari litraa marjoja ja keitä vedessä vaaleiksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
