Ruuan tähteistäkertyy iso lasku
Ruokahävikkiä vähentävät pienet jokapäiväiset keinot kaupan hyllyn ääreltä jääkaapin ovelle asti. Keinojen valikoimaa tehdään tutuksi valtakunnallisella hävikkiviikolla, jota vietetään ensi viikolla ensimmäistä kertaa.
Suomalaiset heittävät vuodessa ruokaa roskiin keskimäärin 125 euron edestä henkeä kohti. Tämä kuormittaa sekä perheiden taloutta että kaikkien yhteistä ympäristöä.
Kuluttajaliitto jakaa ensi viikolla yhteistyökumppaniensa kanssa vinkkejä ja ideoita kotitalouksille. Maa- ja kotitalousnaiset ovat järjestämässä tapahtumia muun muassa Porissa, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa ja Järvenpäässä.
Helsingin Narinkkatorilla jaetaan ensi viikon keskiviikkona 5 000 kasvisruokalounasta, jotka valmistetaan kaupoilta ja tukulta ylijäävistä raaka-aineista.
Lounaan suunnittelee keittiömestari Jaakko Nuutila, ja sen valmistavat ja jakavat Haaga-Helia ammattikorkeakoulun keittiömestariopiskelijat.
TARJA HALLA
www.kuluttajaliitto.fi/havikkiviikko
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
