Ruokatietämystä lisää kouluihin
Mikkelin ammattikorkeakoulu ja VTT ovat käynnistäneet hankkeen lisäämään koululaisten tietämystä ruokaketjusta.
Kolmen vuoden aikana rakennetaan valtakunnalliseen levitykseen sopiva malli kouluruuan arvostuksen kehittämiseen. Hanke kokoaa yhteen koululaisten lisäksi vanhemmat, opettajat, ruokapalveluhenkilökunta, viljelijät, tavarantoimittajat, poliittiset päättäjät ja kehittäjät keskustelemaan kouluruuasta.
Pilottikohteina ovat Mikkeli esimerkkinä kaupungin alueella toimivasta maaseutumaisesta ruokayhteisösta sekä pääkaupunkiseudulta valittava kaupunkimainen ruokayhteisö.
Ajatuksena on, että tietoisuuteen, arvostuksiin ja oppimiseen voidaan tehokkaimmin vaikuttaa yhdessä tekemällä.
MT
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
