siemenet
Irrota siemenet rihmoista.
Huuhtele ja kuivaa
siemenet esimerkiksi talouspaperin päällä. Pöyhi siemeniä, jotta ne kuivuvat tasaisesti.
Säilytä kuivat siemenet
ilmatiiviissä purkissa.
Raudan lisäksi
siemenistä saa magnesiumia, rautaa, mangaania, sinkkiä, kaliumia ja vitamiineja.
Siemeniä voi syödä
kuivattuna, mutta
paahtaminen tuo niihin
pähkinämäisen aromin.
Paahda kuivalla paistin-
pannulla liedellä tai uunissa leivinpaperin 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Ripottele paahdettuja
siemeniä salaatin, keittojen ja pataruokien joukkoon sekä sämpylä- ja leipätaikinoihin.
Vihreät kurpitsansiemenet ovat olleet suosittuja muun muassa Saksassa.
Nyt näitä herkullisia siemeniä saa meillä lähikaupasta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
