Ruokapolitiikkaa
Kansallisen ruokapolitiikan taustalla ovat kansallinen
ruokastrategia ja ruoka-
poliittinen selonteko.
Työtä ohjaa Ruokapolitiikan neuvottelukunta, jonka
toimikausi on 1.2.2013–1.2.2016. Puheenjohtaja
kansliapäällikkö Jaana
Husu-Kallio MMM:stä.
Hallituksen lähiruoka-
ohjelma. Siinä lähiruoka
tarkoittaa paikallisruokaa,
joka edistää oman alueen
paikallistaloutta, työllisyyttä ja ruokakulttuuria, on tuotettu ja jalostettu oman alueen raaka-aineista, ja joka markkinoidaan ja kulutetaan omalla alueella.
Hallituksen luomuohjelma. Tavoitteena monipuolistaa
kotimaisten luomuelin-
tarvikkeiden tarjontaa,
lisätä luomutuotannon
määrää ja kannustaa
luomuruuan kuluttamiseen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
