Ajankohtainen leivonnainen vaalikahville Runebergin tähtitorttu
4–5 kpl,
noin 20 kpl muffinivuokaan
200 g voita
1/2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 dl kermaviiliä
2 munaa
1 dl mantelirouhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 dl piparimuruja tai korppujauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 rkl kardemummaa
1 dl vadelmahilloa
Päälle
1 dl kiinteää vadelmahilloa tai -marmeladia
2 dl tomusokeria
1 1/2 rkl appelsiinitäysmehua tai vettä
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan kermaviilin kanssa vuorotellen. Annostele taikina voideltuihin pieniin tähden muotoisiin kakkuvuokiin. Voit käyttää myös muffinivuokaa tai leivosvuokia. Paista 175 asteessa 20–30 minuuttia riippuen vuoan koosta.
Laita jäähtyneen tortun pinnalle lusikallinen kiinteää vadelmahilloa tai -marmeladia.
Sekoita tomusokeri ja appelsiinitäysmehu. Jos seos on liian paksua lisää mehua tipoittain, jos liian löysää, niin lisää tomusokeria. Lusikoi seos pakastepussiin ja leikkaa kulmasta pieni pala.
Pursota raitoja tortun päälle tai tee perinteisesti rengas hillon ympärille.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
