Grilli kuumeneejuhannuksena
Juhannus on grillimakkaroiden kuuminta sesonkia. Suomessa myydyistä makkaroista yli 60 prosenttia myydään kesäkuukausien aikana.
Viime kesänä lihateollisuus toimitti kauppoihin lähes 14 miljoonaa kiloa grillimakkaroita. Lihaisten A-luokan makkaroiden osuus oli noin puolet.
”Tänä kesänä kulutuksen ennustetaan olevan viime kesän luokkaa”, Riitta Stirkkinen Lihatiedotuksesta kertoo.
Perinteisten grillimakkaroiden ohella monessa grillissä kypsyy maukkaita raakamakkaroita.
Raakamakkaroissa on Stirkkisen mukaan vähemmän nitriittejä kuin perinteisissä makkaroissa. Myös muiden lisäaineiden määrä on yleensä pienempi.
Makkaroita voi tehdä myös kotona. Vaivan palkaksi saa makuja, joita ei kaupasta saa.
”Yrtit, valkosipuli, kuivatut sienet ja erilaiset mausteöljyt yhdistettynä rouheaksi jauhettuun lihaan ja silavaan saavat vannoutuneenkin makkarafanin makunystyrät herkistymään uudella tavalla.” TARJA HALLA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
