viikon yllätys ”Festivaaliasiakasansaitsee hyvää”
Yllätys oli suuri, kun viikonloppuna Helsingin Tuska-festivaaleilla telttakojusta lennähti käteen erinomainen hampurilainen. Kokonaisuus pieksi monen ravintolan annokset.
Mehevä naudanlihapihvi, rapeaa salaattia, emmentalia, herkullista majoneesia, jalapenoja ja kruununa lähileipomon paistama siemensämpylä. Kyljessä rapeita ranskalaisia, mikä on festariolosuhteissa poikkeuksellinen saavutus.
Tällaisen gourmet-burgerin jälkeen ei tee mieli enää koskea löllöihin makkaraperunoihin tai tunkkaisiin kebabrisottoihin, jotka ovat jo pitkään olleet festareiden peruskauraa.
Tuskassa hapurilaispihvejä oli paistelemassa Helsingin Tavastia-klubin yhteydessä toimivan ravintola Ilveksen kokki. Ilahduttavasti kaikki pääraaka-aineet olivat vieläpä kotimaisia.
”Festivaaliasiakas ansaitsee hyvää”, totesi burgerkojulla häärännyt ravintolapäällikkö Nina Hartikainen Tavastia Oy:stä. Hän kertoi, että samoja purilaisia on tarjolla myös Turun Ruisrockissa tänä viikonloppuna.
Tuskan ruoka-alueella oli tarjolla myös valkosipulissa ja rasvassa paistettuja ruisleipätikkuja erilaisten dippien kanssa sekä uuniperunoita monen sortin täytteellä.
Yhdestä kojusta sai ”revittyä sikaniskaa” eli suussasulavaksi kypsennettyä pulled porkia. Kerrassaan herkullisia vaihtoehtoja. Enää ei tarvitse käydä pitsalla ennen festarialueelle menemistä, vaan nälkä kannattaa säästää uusiin makuelämyksiin.
KATJA KOLJONEN
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
