KEITTÄMINEN
Nosta perunat mielellään
keittopäivänä.
Valitse mahdollisimman
tasakokoisia perunoita.
Lisää hyvin harjatut perunat kiehuvaan, merisuolaripauksella ja tillinvarsilla maustettuun
veteen. Vettä sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät.
Kokeile kypsyyttä tikulla 10–15 minuutin kuluttua, haarukanpiikit rikkovat pienen perunan.
Kaada keitinvesi, kun perunat ovat lähes kypsiä. Nouki tillinvarret pois.
Laita puhdas pyyhe tai talouspaperia perunoiden päälle.
Anna kosteuden haihtua
hetken aikaa miedolla lämmöllä.
Hölskytä kattilaa välillä.
Perunat palavat helposti
kattilan pohjaan kiinni, jos
pidät niitä liian kuumalla hellalla.
Ripottele tuoretta tillisilppua ja jauha myllystä muutama
suolarae perunoiden päälle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
