Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Capman perusti uuden metsärahaston – ”Olemme jo pidempään katsoneet Suomesta tiettyjä portfolioita”
Tilaajalle
|
Tutkimus: Soiden ennallistaminen saattaa vapauttaa turpeeseen sitoutuneita raskasmetalleja
Lihansyönti
Ruoka
|
Joulupöytään laitettiin parasta mitä tiedettiin – 1960-luvulle asti joulukinkku valmistettiin eri tavalla kuin nyt
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Ruotsalaiset syövät taas lihaa
Kolumni
Eija Vallinheimo
Erä
|
Riistakakkosen paluuta odotellessa
Tilaajalle
Ruoka
|
MT-kysely: Nuorten miesten aikeissa selkeä muutos – liki kolmannes suomalaisista vähentämässä punaisen lihan syöntiä
Tilaajalle
Kolumni
Jukka Koivula
Ruoka
|
Joulukinkkua antaumuksella, kohtuudella vai kokonaan ilman?
Ruoka
|
Erkki Tuomiojassa puhkesi joululounailla kinkkukiukku: ”Lihaa ei tarvitse kaikilta kieltää maailman pelastamiseksi”
Ruoka
|
Kotimaisen lihan valinta on kunnia-asia: suomalaisista 70 prosenttia tarkistaa alkuperän
Ruoka
|
Runsas lihansyönti on yhteydessä lihavuuteen
Lihantuotanto
|
Liha taipuu moneksi ja moneen makuun – kiinnostaa myös nuoria ja urheilijoita
Ympäristö
|
Puhutaanko lihansyönnin sijaan ylensyönnistä ja krääsän tilaamisesta?
Arvio
Janica Pörhönen
Ruoka
|
Lihansyöjä voi oppia yllättävän paljon kasvissyöjältä ja toisinpäin – tietokirja ruuan ja uskonnon suhteesta hälvesi stereotypioitani
Ruoka
|
Mitä tapahtuu, kun lapset saavat poimia kasviksen tai hedelmän ostoskoriin? Suvi Luoman perheessä niin tehdään aina, ja siitä syntyy yllättäviäkin makuja
Hyvinvointi
|
Väitös: Eläinproteiinien runsas syönti lisää kehon matalaa tulehdusta ja sairauksia
Ympäristö
|
Suomalaiset suhtautuvat ilmastotoimiin aiempaa nihkeämmin – energiaa säästetään, mutta lihansyönnin vähentäminen ei innosta
Elintarviketeollisuus
|
Ruokakeskustelu lihansyönnin rajoittamisesta otti lisäkierroksia somessa, kun entinen NHL-jääkiekkoilija-Selänne ja meppi-Niinistökin osallistuivat haarukointiin
Tilaajalle
Ilmastonmuutos
|
MMM:n osastopäällikkö ilmastoruokaohjelmasta: Harmittaa, kun keskustelu kulminoituu vain yhteen prosenttilukuun
Ruoka
|
Lihansyöntiä ei saa rajoittaa lailla, katsoo enemmistö suomalaisista
Suomen Luonto -lehti valitsi vuoden turhakkeeksi liian lihankulutuksen
"Olemme monen mielestä pahiksia, mutta on ekoteko olla karjatila" – Ruoka Akatemiassa otettiin kantaa lihansyöntiin
Kolumni
MT toimitus
Unohtuuko ilmastotavoitteissa ruuan ravintosisältö?
Suomalaiset söivät viime vuona sianlihaa kilon vähemmän, siipikarjaa kilon enemmän ja nautaa entiseen malliin
Animalian kysely: Suurin osa suomalaisista haluaa lakiin kirjauksen eläinten itseisarvosta
Lihankulutuksen puolittaminen jakoi puolueita eläinjärjestöjen kyselyssä – keskusta vastusti eniten, perussuomalaiset ja kokoomus osittain tavoitteen kannalla
Kokkitutkimus rohkaisee: tärkein trendi on kotimaisten raaka-aineiden arvostuksen kasvu
MTK: Kampanja onnistui, 38 prosenttia aikoo lisätä kotimaisen lihan ostoja
"Eläinteollisuus tulee jäämään historiaan" – eläinfilosofi Elisa Aaltola kannustaa tuottajia sopeutumaan etenevään kasvisruokabuumiin
93 prosenttia suomalaisista syö lihaa, päivittäin alle puolet
WWF vaatii ravitsemussuositusten uudistamista: "Rikkaissa maissa eläinperäisten tuotteiden ylikulutusta on vähennettävä"
Ilmastonmuutos huolettaa useimpia, mutta lihasta on luopunut sen takia vain noin joka kymmenes
Suomalaisnuoret muita haluttomampia vähentämään lihankulutusta – vähentämisen syyt eroavat jopa naapurimaa Ruotsista
Vaikuttaako se oikeasti johonkin, jos neljästä lihapyörykästä yksi korvataan kasvispyörykällä?
Tutkija Iltalehdessä: Lihantuotanto toimii virushautomona
Atria avaa Helsinkiin oman liharavintolan – asiakas saa tietää, miltä tilalta pihvi on peräisin
Isoäiti ei ole sika
Grüne Woche aloitti ruuan supervuoden, jolloin punaista lihaa sysittiin lautaselta ja sikaa vietiin Kiinaan asti
Kolumni
Riitta Mustonen
Näillä vinkeillä nautit joulukinkkua hyvällä omallatunnolla
Lihamafia-biisissä yhdistyvät yliampuva hupailu sekä kannanotto maaseudun puolesta – videolla nuollaan pihviä valtimolaisella lihakarjatilalla
Puolet suomalaisista ajattelee, että lihan ilmastovaikutuksia liioitellaan mediassa — kolme neljästä pitää lihan osuutta omassa ruokavaliossaan sopivana
Kansa kaipaa malttia lihakeskusteluun
THL:n erikoistutkija perää keskusteluun ruokaymmärrystä – "Ravitsemus on kokonaisuus"
Aamulehti: Maataloustuottajien syyllistäminen ei ole ilmasto- ja ympäristöministeri Mikkosen mielestä oikein – "He ovat toimineet maatalouspolitiikan ohjauksen ehdoilla"
Kansa ei karsi liha-annoksesta
Asiakas päättää annoksestaan
Ympäristöasiantuntija Annukka Valkeapää haluaisi lihan hinnan kymmenkertaistuvan: "Ei ole järjen hiventä, että liha on saman hintaista kuin vaikka soijapavut"
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan pomo kommentoi lihatutkimusta: "Puheet lihansyönnin terveellisyydestä ovat hyvin arveluttavia"
Lukijalta: Maataloustukijärjestelmä vääristää ruokakilpailun polkemalla liha- ja maitotuotteiden hintoja
Kolumni
MT toimitus
Lihansyöntiä on syytä vähentää
Perussuomalaisten Riikka Purra on ollut kasvissyöjä jo 20 vuotta: "Ihmiset kannattaa tutustuttaa kasviksiin tekemällä huippuhyvää kasvisruokaa"
Valtioneuvoston RuokaMinimi-hanke vertaili neljää ruokavaliota: Vähennä lihaa, vaihda kalaan tai luovu molemmista – vaikutat ilmastoon ja itseesi
Kolumni
Mikko Savola
Lukijalta: Jos haluat pelastaa maapallon, syö suomalaista lihaa
Ilmastoraportissa myös tunnustusta Suomelle
Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ollaan valmiita kierrättämään– puolet suomalaisista ei halua vähentää lihansyöntiä
Ilmastokeskustelu on suomalaistuottajan etu
Kolumni
Hermanni Härkönen
Ruualla ei pidä leikkiä – eikä siitä riidellä
Vähän yli puolet suomalaisista on valmiita tinkimään elintasostaan ympäristön hyväksi: "Useimmille raja tulee vastaan yksityisautoilusta ja lihansyönnistä luopumisessa"
Sitran ilmasto kestää lentämistä
Perussuomalaiset ja keskustan Kärnä: Sitran raportti "itseruoskintaa", "vitsi" ja "hippi-ideologiaa"
Sitra laati keinolistan hiilijalanjäljen pienentämiseksi – sopiiko sinulle vähentää lihansyöntiä, autoilua tai vuokrata huone matkailijoille?
Tietokirjailija Ylen kolumnissa: "Lihantuotannon epäeettisyys on yksiselitteinen asia, jossa on hyvin vähän harmaita alueita "
Kolumni
Katja Lamminen
Mistä sähkö tulee?
"Jauhelihan siirtyminen sivurooliin lautasella ei tarkoita niskalaukausta suomalaiselle karjataloudelle"
Kolumni
Lauri Reuter
Lehmän uusi rooli
Lihantuottaja kaipaa julkista puolustusta
Lihan alkuperällä on väliä
Helsinki ei päättänytkään vielä puolittaa lihansyöntiä – kaupunginhallitus valmistelee uutta esitystä
"Punainen liha ei ole vaarallista" – Lihakeskusliiton puheenjohtajan mielestä huippu-urheilija tarvitsee ehdottomasti lihaa
Kolumni
MT toimitus
Politikointia ilmastonmuutoksella
Kolumni
MT toimitus
Kahden todellisuuden väkeä
Miltä elintarvikealalla näyttää vuonna 2043?
Lihansyönti ei ole vähentynyt, vaikka kolmannes välttää punaista lihaa
HS:n vieraskolumnisti Annika Hedberg: "Kyseenalaiset tuet maito- ja lihataloudelle on aika lopettaa"
Loppuuko lihansyönti? Tulevaisuustutkija vastaa
Kolumni
Katja Lamminen
Nämä ovat eri ruokien ilmastovaikutukset: Perunaa parempaa ilmastoruokaa ei ole
Radikaalit vegaanit iskeneet Ranskassa lihakauppoihin
Lihalliset ilollisuudet
Tilastokeskus: Lihaa syövien määrä vähenee, kohta joka viides kasvissyöjä on 55–60 -vuotiaiden ikäryhmästä
Kolumni
Riitta Mustonen
Lihapäivä kerran viikossa
Kolumni
MT toimitus
Suomen maatalousko nykyisellään tehokasta ja kestävää?
Lihabuumi haastaa tuotannon
Kolumni
MT toimitus
Vientiä tarvitaan Eviran vastustelusta huolimatta
Kolumni
MT toimitus
Martat kestävän arjen asialla
Tutkija: Älä tee märehtijästä yksimahaista – Viet tuotannolta perustelut
Kolumni
MT toimitus
Lentämistä syytä välttää – samoin lihan syömistä
Tutkimuksen yllättävä tulos: Täysin kasviperäinen ruokavalio laskee päästöjä vain muutamalla prosentilla
Kolumni
Terhi Pape-Mustonen
Pyhittääkö tarkoitus lentämisen?
Liha pitää asemansa
Kasvis kiinnostaa lihansyöjääkin
Useiden yliopistojen yhteistutkimus: Lihaa syömällä emme pelasta maapalloa
OP myöntää blogitekstin lähteet kiistanalaisiksi
Mitä ihmettä? Lihakauppa varoittaa lihansyönnin julmuudesta
Kolumni
MT toimitus
Lihansyöjää saa huijata?
Kolumni
MT toimitus
Laidunliha ei kata lihankulutustamme
Kolumni
MT toimitus
Kasvisruokabuumi perustuu vääriin olettamuksiin
Kolumni
Katja Lamminen
Kasvissynti vastaan lihansynti
Kasvisruoka otettava tosissaan
Mikko Kärnän lähiruoka-aloite sai vastaansa vastalauseiden vyöryn, "tappouhkauksilta sentään vältytty"
Kasvisruoan menekki selvässä kasvussa Suomessa ja Ruotsissa
Tutkija: Liika eläinproteiinin syönti aiheuttaa lihavuutta leikki-ikäisillä
Animalia moittii Atrian ja HKScanin kampanjaa: "Tehotuotannon mainostaminen kouluissa erityisen röyhkeää"
Ruotsalainen kauppaketju kehottaa välttämään lihaa