Valtion ravitsemusneuvottelukunnan pomo kommentoi lihatutkimusta: "Puheet lihansyönnin terveellisyydestä ovat hyvin arveluttavia"
Puheenjohtaja korostaa, että lihansyöntiin liittyvät toki myös sen kielteiset ilmasto- ja ympäristövaikutukset.
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan puheenjohtajan mukaan juuri millään ruokavalinnoilla ei ole helposti osoitettavissa yksilötason hyötyjä tai haittoja. Kuva: Kari SalonenMT kertoi aiemmin kansainvälisestä tutkimuksesta, jonka mukaan punaisen lihan syönnin vähentämisellä on lähes mahdotonta havaita yksilötason terveyshyötyjä.
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan puheenjohtaja ja maa- ja metsätalousministeriön elintarviketurvallisuusjohtaja Sebastian Hielm toteaa Maaseudun Tulevaisuudelle, että juuri millään ruokavalinnoilla ei ole helposti osoitettavissa yksilötason hyötyjä tai haittoja.
"Siksi tämäkään tutkimus ei anna mitään aihetta muuttaa suositustamme siirtyä kasvispainotteisempaan ruokavalioon", hän kommentoi.
Elintarviketurvallisuusjohtaja korostaa, että lihansyöntiin liittyvät toki myös sen kielteiset ilmasto- ja ympäristövaikutukset.
"Minusta kaikki puheet lihansyönnin terveellisyydestä ovat niin moraalisesti kuin tieteellisesti hyvin arveluttavia", Hielm sanoo painokkaasti.
Lue lisää:
Tuore tutkimus kumoaa aiemmat tulokset: Punaisen lihan syömisellä ei olekaan terveyshaittoja
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

