Erä

Perussuomalaisten Jenna Simula on tuohtunut Luken aikeista lopettaa susien pannoitus – jätti kirjallisen kysymyksen ministeri Lepälle

"Metsästäjät eivät voi laskea koiriaan irti, ellei susitilanteesta ole ajantasaista tietoa ja kannan annetaan kasvaa holtittomasti", Simula sanoo.
Timo Aalto
Jenna Simulan mukaan syksy on ollut kohtalokas useille kymmenille metsästyskoirille erityisesti Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa susikannan kasvun myötä.

Luonnonvarakeskus (Luke) kertoi marraskuussa, että se ei pannoita susia tulevana kevättalvena. Perussuomalaisten kansanedustaja Jenna Simula on jättänyt Luken tiedotteesta maanantaina kirjallisen kysymyksen maa- ja metsätalousministeri Jari Lepälle (kesk.).

”Mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä, jotta susien pannoitus jatkuu välivuoden jälkeen, tai mikäli pannoituksen annetaan loppua, mitä uusia työkaluja tai keinoja metsästäjille annetaan, jotta he saavat ajantasaista tietoa susien liikkeistä?", Simula kysyy.

Jenna Simulan mukaan kulunut syksy on muutoinkin ollut kohtalokas useille kymmenille metsästyskoirille erityisesti Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa susikannan kasvun myötä.

"Metsästäjät eivät voi laskea koiriaan irti, ellei susitilanteesta ole ajantasaista tietoa ja kannan annetaan kasvaa holtittomasti. Hirvenmetsästys on uhattuna ja sen myötä myös liikenneturvallisuus vaarantuu, Simula sanoo tiedotteessa".

Luonnonvarakeskus vetoaa päätöksessään muun muassa lupahallinnon kuormittavuuteen. Simula näkee, että lupahallintoa olisi kevennettävä, eikä byrokratian vuoksi luopua susien pannoituksesta.

"Vetoankin nyt jättämässäni kirjallisessa kysymyksessä ministeri Jari Leppään, jotta susien pannoitus jatkuisi ja jotta kannanhoidollinen metsästys aloitettaisiin mahdollisimman pian, Simula sanoo tiedotteessa.

Juttua korjattu kello 18.07. Jenna Simulan nimi oli alun perin tekstissä väärin Jenni Simula.

Lue lisää: Susia ei pannoiteta ensi vuonnakaan – "Pannoittamiselle ei ole nykyisellään riittäviä edellytyksiä, lupahallinto kuormittaa ja työturvallisuudelle ei ole takeita"

Lue lisää

Maatalouspolitiikan osaaminen heikkenee

Susialoitetta käsiteltiin eduskunnassa – "Eivät ihmiset ymmärrä miten näin yksinkertainen asia on saatettu tällaiseen juridiseen konkeloon"

Susien pihakäynnit ja pannoituksesta luopuminen harmittavat ministeri Leppää – "Susivahinkoja on ollut liikaa, pantatiedoille olisi tarve"

Susia ei pannoiteta ensi vuonnakaan – "Pannoittamiselle ei ole nykyisellään riittäviä edellytyksiä, lupahallinto kuormittaa ja työturvallisuudelle ei ole takeita"