Erä

Katso metsästyslinjaisten labradorinnoutajapentujen temmellystä ja kokeneen kasvattajan pohdintaa koiran hyvistä metsästysominaisuuksista

Eräohjelmassa vieraillaan myös asepuuseppä Jarno Kemppaisen työhuoneella.
MT-Jahtikuksa

Vuonna 1967 Andrea Standertskjöldin perheeseen tuli ensimmäinen labradorinnoutaja. Nyt yli 50 vuotta myöhemmin hänelle on karttunut runsaasti kokemusta ja näkemystä labradorinnoutajista.

Standertskjöld kasvattaa metsästyslinjaisia labradorinnoutajia. Hän kertoo MT-Jahtikukssa, että urosvalinnassa tärkeintä on valita koira, joka on hyvä metsästyskoira.

"Koetulokset eivät ole niin tärkeitä kuin koiran ominaisuudet ja käyttäytyminen metsästystilanteessa."

Jaksossa vieraillaan myös asepuuseppä Jarno Kemppaisen työhuoneella. Asepuusepän työ vaatii tarkkuutta, Kemppaisen kädentaitojen ansiosta monen metsästäjän ammunta on parantunut.

Kemppainen arvioi, että metsästäjistä 60–70 prosentilla on korjattavaa asesopivuudessa.

Kun asesopivuus on kohdillaan, tulee saalistakin.

Jakso esitettiin ensimmäisen kerran tämän vuoden toukokuussa. MT-Jahtikuksan jaksoja tuotettiin yhteensä 16 ja löydät ne MT.fi/erä.

Lue lisää

Koronavuosi kartutti kalastonhoitomaksutuottoja yli 10 miljoonalla eurolla – maksuja on lunastettu myös tänä vuonna ennätystahdissa

Video: Jahtipäällikkö Patrik Lindfors kertoo, mitä erityistä on villisian metsästyksessä, jos se tehdään kyttäysmenetelmällä

Video: Aki Kosusen evästauon alku sai erikoisen käänteen, kun metsäkoneen valokeilaan käveli ihka oikea susi – "Kai se uteliaisuuttaan tuli paikalle"

Enemmistö suomalaisista kieltäisi uhanalaisten lajien metsästyksen, kertoo tuore WWF-kysely