Erä

Katso metsästyslinjaisten labradorinnoutajapentujen temmellystä ja kokeneen kasvattajan pohdintaa koiran hyvistä metsästysominaisuuksista

Eräohjelmassa vieraillaan myös asepuuseppä Jarno Kemppaisen työhuoneella.
MT-Jahtikuksa

Vuonna 1967 Andrea Standertskjöldin perheeseen tuli ensimmäinen labradorinnoutaja. Nyt yli 50 vuotta myöhemmin hänelle on karttunut runsaasti kokemusta ja näkemystä labradorinnoutajista.

Standertskjöld kasvattaa metsästyslinjaisia labradorinnoutajia. Hän kertoo MT-Jahtikukssa, että urosvalinnassa tärkeintä on valita koira, joka on hyvä metsästyskoira.

"Koetulokset eivät ole niin tärkeitä kuin koiran ominaisuudet ja käyttäytyminen metsästystilanteessa."

Jaksossa vieraillaan myös asepuuseppä Jarno Kemppaisen työhuoneella. Asepuusepän työ vaatii tarkkuutta, Kemppaisen kädentaitojen ansiosta monen metsästäjän ammunta on parantunut.

Kemppainen arvioi, että metsästäjistä 60–70 prosentilla on korjattavaa asesopivuudessa.

Kun asesopivuus on kohdillaan, tulee saalistakin.

Jakso esitettiin ensimmäisen kerran tämän vuoden toukokuussa. MT-Jahtikuksan jaksoja tuotettiin yhteensä 16 ja löydät ne MT.fi/erä.

Lue lisää

Video: Pudasjärveläinen eräopas Janne Kummala haluaa säilyttää harmonian – "Tärkeimpinä arvoina minulla on nöyryys ja kunnioitus luontoa kohtaan"

Metsästys halutaan kieltää tiukasti suojelluilla alueilla – Metsästäjäliitto huolissaan Euroopan komission teknisestä ohjeistuksesta

Video: Olli-Pekka Vieno neuvoo, miten maastopyöräilyssä pääsee alkuun –"Pieni vaarantunne tässä viehättää"

Katso miten koiria treenataan villisioilla Ruotsissa – eräohjelmassa valmistetaan myös "väärällä tavalla" hirvipaistista rosvopaisti