Erä

Katso metsästyslinjaisten labradorinnoutajapentujen temmellystä ja kokeneen kasvattajan pohdintaa koiran hyvistä metsästysominaisuuksista

Eräohjelmassa vieraillaan myös asepuuseppä Jarno Kemppaisen työhuoneella.
MT-Jahtikuksa

Vuonna 1967 Andrea Standertskjöldin perheeseen tuli ensimmäinen labradorinnoutaja. Nyt yli 50 vuotta myöhemmin hänelle on karttunut runsaasti kokemusta ja näkemystä labradorinnoutajista.

Standertskjöld kasvattaa metsästyslinjaisia labradorinnoutajia. Hän kertoo MT-Jahtikukssa, että urosvalinnassa tärkeintä on valita koira, joka on hyvä metsästyskoira.

"Koetulokset eivät ole niin tärkeitä kuin koiran ominaisuudet ja käyttäytyminen metsästystilanteessa."

Jaksossa vieraillaan myös asepuuseppä Jarno Kemppaisen työhuoneella. Asepuusepän työ vaatii tarkkuutta, Kemppaisen kädentaitojen ansiosta monen metsästäjän ammunta on parantunut.

Kemppainen arvioi, että metsästäjistä 60–70 prosentilla on korjattavaa asesopivuudessa.

Kun asesopivuus on kohdillaan, tulee saalistakin.

Jakso esitettiin ensimmäisen kerran tämän vuoden toukokuussa. MT-Jahtikuksan jaksoja tuotettiin yhteensä 16 ja löydät ne MT.fi/erä.

Lue lisää

Video: Helsinkiläinen Jaakko Jokinen on innokas kalastaja – "Haukipullat ovat yksi parhaista kalasta tehdyistä safkoista"

Suomen luonnonsuojeluliitto: Susikanta on liian pieni yleiseen metsästykseen

Yle uutiset: Kalastajat sekosivat viime kesänä Hartaanselän lohiapajista, nyt kalakiistoja torjutaan Oulussa vuoropyynnillä

Metsänomistajat ja metsästäjät marssivat ulos Evon tiedekansallispuistoa valmistelevasta työryhmästä