Erä

Tohmajärven susilauman tappoluvasta kirjattiin tänään valitus Itä-Suomen hallinto-oikeuteen – valittaja on luonnonsuojeluyhdistys Tapiola Karelia

Alueellisilla luontojärjestöillä on valitusoikeus luonto- ja lintudirektiivin perusteella, joten ne saavat automaattisesti tiedon annetuista päätöksistä.
Timo Aalto
Kuvituskuva Ähtärin eläinpuiston sudesta.

Itä-Suomen hallinto-oikeuteen on tänään tiistaina jätetty valitus Tohmajärvelle myönnetystä poikkeusluvasta. Luvalla saa ampua neljän suden lauman.

Suomen riistakeskus antoi päätöksensä eilen. Valittaja on Luonnonsuojeluyhdistys Tapiola Karelia ry. Vaatimuksena valituksessa on myös täytäntöönpanokielto.

Hallinto-oikeus antaa välipäätöksensä aikanaan. Lupa on voimassa siihen asti kunnes päätös täytäntöönpanokiellosta on annettu.

Haapajärvelle myönnettiin aiemmin joulukuussa lupa neljän suden ampumiseen. Pohjois-Suomen hallinto-oikeus määräsi luvan täytäntöönpanokieltoon viime viikon keskiviikkona.

Alueellisilla luontojärjestöillä on valitusoikeus luonto- ja lintudirektiivin mukaisista poikkeusluvista, joten ne ovat automaattisesti päätösten jakelulistoilla ja saavat tiedon myönnetystä poikkeusluvasta luvanhakijan kanssa samanaikaisesti.

Lue lisää:

Uusi poikkeuslupa susilauman ampumiseen – nyt riistakeskus myönsi luvan neljälle sudelle Tohmajärvelle

Haapajärven susiluvasta valitettiin – yksityishenkilö ja luonnonsuojeluyhdistys Tapiolan paikallisyhdistykset vaativat täytäntöönpanokieltoa ja päätöksen kumoamista

Lännen Media: Pohjois-Suomen hallinto-oikeus esti susijahdin käynnistämisen Haapajärvellä

Lue lisää

Yle uutiset: Susi iski lammastilalle Keuruulla – kyseessä luultavasti sama yksilö, joka on nähty alueella aiemminkin

Petoyhdyshenkilö: "Uusia susihavaintoja ei ole kertynyt" – Kalajoen seudulla susia havaittiin viimeksi noin kuukausi sitten, keväällä havaintoja karttui viikoittain

Sudet iskivät lammaslaumaan ankarasti viime kesänä: laitumelle vietiin yli 70 lammasta, kotiin saatiin 24 – Letolla laidunnetaan taas

Rasvainen supikoira kiinnostaa ahmaa ravintona – levittäytyvän ahmakannan odotetaan leikkaavan supikoirien määrää