Erä

248 karhua saaliiksi kahdessa viikossa – yli puolet koko maan metsästyskiintiöstä käytetty

Katso MT:n karhusaaliskartasta mille paikkakunnille kaadot keskittyvät.
Lari Lievonen
Koko maan metsästyskiintiöstä poikkeusluvilla saa metsästää 367 eläintä ja poronhoitoalueella kiintiö on 90 yksilöä.

Koko maan metsästyskiintiö on 457 karhua. Tästä kiintiöstä on ammuttu reilusti yli puolet, eli 248 karhua kahden ensimmäisen jahtiviikon aikana Suomen riistakeskuksen saalistilaston mukaan.

Ensimmäisen jahtiviikon saalis oli 166 karhua, toisen viikon 82. Tutustu MT:n karhusaaliskarttaan, sieltä näet mille alueille kaadot keskittyvät. Paikkakunnista eniten karhuja on saatu saaliiksi Lieksassa, Joensuussa, Tohmajärvellä, Ilomantsissa ja Nurmeksessa.

Koko maan metsästyskiintiöstä poikkeusluvilla saa metsästää 367 eläintä ja poronhoitoalueella kiintiö on 90 yksilöä. Tähän mennessä poikkeusluvalla on pyydetty 227 kontiota ja poronhoitoalueen läntisestä kiintiöstä neljä ja itäisestä kiintiöstä 17.

Lue lisää:

MT seuraa historiallisen laajaa karhunmetsästystä tiiviisti – täältä löydät päivittyvän karhusaaliskartan ja paikkakuntakohtaiset karhusaalistiedot

Yli kymmenen karhukaadon karjalankarhukoira – Lompsija Valtin vahvuus on karhunlöytökyky

215-kiloinen kontio oli karhujahdin avauspäivän saalis Parikkalassa – Pohjois-Karjalassa karhusaaliita jo aamusta yhteensä 17

Lue lisää

Karhuja kaadettu 324 – jahti on kestänyt vajaa neljä viikkoa

Miten karhu saa pyyntiraudat tassuunsa? Ongelman ytimessä on liian avoimessa suojuksessa oleva rauta ja pyyntiaika

Ympäristöministeri Mikkonen tarttuu karhukohuun: "Pienpetojen pyydystykseen tarkoitetuista jalkaraudoista tulee päästä eroon"

Sonkajärvellä lopetettiin karhu, jolla oli käpälässään pyyntirauta