Ruokaisa loimulohi-perunasalaatti saa rutkasti makua piimäkastikkeesta – kokeile rohkeasti luottokastikereseptiä
Julkkiskokki Teemu Laurell paljasti ravintolansa suosikkisalaattikastikkeen, jonka yllätysainesosa on tuttu suomalainen piimä.
Perunasalaatti piristyy piimäkastikkeella, johon raastetaan reippaasti kirpeää piparjuurta ja raikasta sitruunankuorta. Tarjoa salaatin kanssa loimu- tai savulohta. Kastike sopii myös sellaisenaan kalaruoille. Kuva: Helena Saine-LaitinenYksinkertaista versiota on lupa myös maustaa. Kun raastat kastikkeeseen rutkasti piparjuurta ja raikasta sitruunankuorta, on kastike mainio myös kalaruokien lisänä.
Loimulohi-perunasalaatti
4 annosta
Ainekset
- 8 (700–800 g) keitettyä perunaa
- 2 kananmunaa kovaksi keitettynä (9 min.)
- 2 dl herneitä ja/tai 100 g sokeriherneenpalkoja
- 8 retiisiä
- 250–300 g loimulohta
- (rucolaa)
Piparjuuri-piimäkastike
- 2 dl piimää
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- 1–2 rkl piparjuurta raastettuna
- 2 tl dijoninsinappia
- 1–2 tl sitruunan kuoriraastetta
- ½–1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Valmistusohje
- Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa. Aloita pienemmällä piparjuurimäärällä, sillä sen voimakkuus voi vaihdella. Kastike saa olla voimakkaan makuista, sillä peruna tarvitsee paljon mausteita. Tarkista maku ja siirrä peitettynä jääkaappiin tekeytymään.
- Paloittele kuoritut kypsät perunat. Kuori ja lohko munat. Sulata herneet. Huuhtaise sokeriherneenpalot. Viipaloi retiisit.
- Kääntele pari desiä kastiketta perunoiden joukkoon kulhossa. Tarjoa loppu erikseen. Anna maustua 10–15 minuuttia. Kääntele joukkoon kasvikset ja halutessasi rucolaa. Paloittele kala salaattiin tai tarjoa se erikseen kokonaisena. Nostele munanpuolikkaat salaattikulhon reunoille.
- Tarjoa lisänä hyvää leipää.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

