Kantarelli-chorizoleivät: Tätä maukkaampaa välipalaa saa hakea
Raakachorizot ja kuivatut kantarellit sopivat hyvin yhteen. Tässä ohjeessa kuivatuista kantarelleista ei tule yhtään sitkeitä, vaan ne ovat puruntumalta mukavia ja maultaan mausteisia.
Jos sinulla ei ole kuivattuja kantarelleja, niin voit kokeilla pakastettuja sulatettuina ja kuiviksi puristettuina. Kuva: Mikko MäntyniemiKuivatuista kantarelleista ei kannata valmistaa kastikkeita tai muhennoksia, mutta raakamakkaran kanssa samalla pannulla paistamista kannattaa ehdottomasti kokeilla. Kun sienet laitetaan kuivana makkaroiden kanssa pannulle, niin ne imevät itseensä makkaroista irtoavaa rasvaa ja makua. Näin niistä tulee mahtavan makuisia, ja rakennekin muuttuu juuri sopivan purutuntumaiseksi, eikä lainkaan sitkeäksi.
Kantarelli-chorizoleivät
4 annosta
Ainekset
- 1 pkt (n. 240 g) chorizo raakamakkaraa (tai muuta raakamakkaraa)
- 1 sipuli
- 1 dl kuivattuja kantarelleja
- ½ dl vettä
Lisäksi
- 4 viipaletta leipää
- levitettä tai majoneesia
- salaatinlehtiä
- kevät- tai ruohosipulia
Valmistusohje
- Lypsä chorizomakkarat kuorestaan paistinpannulle. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna, ja lisää kuivatut kantarellit. Paista sekoitellen, kunnes makkarat saavat väriä, sipulit kuullottuvat ja sienet imevät itseensä makkaroiden rasvaa. Alenna lämpöä ja lisää vesi. Peitä pannu kannella ja anna hautua noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää hiukan vettä, jos uhkaa kuivua liikaa.
- Voitele leivät ja nosta päälle salaatinlehdet. Lusikoi makkaraseos leiville ja viimeistele kevät- tai ruohosipulilla. Tarjoa heti.
- Vinkki: Jos et pidä chorizon tulisesta mausteisuudesta, niin voit käyttää myös muita raakamakkaroita.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


