Kotimaa

THL: Suomessa 390 uutta koronatartuntaa

Viimeisten seitsemän vuorokauden aikana on raportoitu 3  470 tartuntaa.
Koronatartuntoja on tähän mennessä raportoitu yhteensä 54 132. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Suomessa on todettu 390 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 6  163 tartuntaa, mikä on 966 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Viimeisten seitsemän vuorokauden aikana on raportoitu 3  470 tartuntaa. Tämä on 777 enemmän kuin edeltävien seitsemän vuorokauden aikana.

Koronatartuntoja on tähän mennessä raportoitu yhteensä 54  132.

THL ilmoittaa koronaan liittyvien kuolemien ja sairaalahoidossa olevien ihmisten määrän myöhemmin tänään.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on täsmentänyt tietoja sähköisestä koronarokotustodistuksesta. Ministeriön mukaan todistuksessa näkyisi tietoja muun muassa rokotetusta ihmisestä ja annetusta rokotteesta. Todistuksen saisi käyttöönsä Omakanta-palvelusta ja se voisi olla puhelimesta näytettävä sähköinen rokotustieto, joka voitaisiin myös tulostaa paperille.

Sähköinen koronarokotustodistus pyritään saamaan käyttöön toukokuussa. Sitä ennen vaaditaan kuitenkin STM:n asetus, joka tarkentaisi asiakastietolakia. Tavoitteena on, että asetus olisi valmis alkukeväästä.

Lisäksi STM:n tarkoituksena on, että myös muita rokotuksia koskevat todistukset voitaisiin saada suoraan Omakanta-palvelusta.

Lappeenrannassa LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun Skinnarilan kampus suljetaan kokonaan opiskelijoita. Asiasta kertoo LUT-yliopisto. Taustalla on opiskelijoiden keskuudessa todetut kymmenet koronavirustapaukset, jotka kytkeytyvät Holiday Club Saimaa -kylpylän koronavirusketjuun.

Asiasta kertoi aiemmin muun muassa Yle.

Kampuksen lähiopetus keskeytetään tästä päivästä alkaen. Keskeytys jatkuu 5. maaliskuuta saakka. Myös kampuksen käyttö opiskelijoiden taholta lopetetaan ja opiskelijoiden sähköiset avaimet poistetaan toiminnasta 7. maaliskuuta asti.

Suurin osa opetuksesta on järjestetty jo marraskuusta asti etäopetuksena. Poikkeuksen ovat muodostaneet muun muassa laboratorio-opetus sekä taito- ja taideaineiden opetukset.

Yliopiston mukaan riski kampusaltistuksiin on kohonnut suuren tartuntamäärän takia, vaikka 15.–20.2. ajalta ei olekaan tällä hetkellä tiedossa kampuksella tapahtuneita altistuksia.

Lue lisää

"Puolustusvoimat on käsitellyt virka-apupyynnön ja antaa virka-apua. Toiminta käynnistetään heti tällä viikolla", tviittaa puolustusministeri Antti Kaikkonen Vantaan tilanteesta

Viljelijä sai koronan ja jäi "täysin yksin": "Lomittajaakaan ei saa avuksi, vaan eläimet on pakko hoitaa sairaana"

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei muuta perjantain päätöstä tilojen sulkemisesta

Suomessa raportoitu 581 uutta koronavirustartuntaa – tehohoidossa 39 sairastunutta