Kotimaa

Etäkouluhämmennys hiihtoloman kynnyksellä Pirkanmaalla: lapset lähettiin lomalle luulossa, että koulu jatkuu etäopetuksena – koronanyrkki päättikin toisin

Pandemiaohjausryhmä suosittaa alueen kouluille valmiustason ylläpitämistä etäopetukseen siirtymiseksi kahden vuorokauden varoitusajalla.
Rami Marjamäki
Lähikoulua vai etäkoulua? Pirkanmaalla arvotaan kummassa yläkoululaiset jatkavat hiihtoloman jälkeen. Arkistokuva ennen korona-aikaa Hervannasta.

MT:n saamien tietojen mukaan Tampereella on lähetetty tänään lapset hiihtoloman viettoon sillä ajatuksella, että yläkoulu jatkuu hiihtoloman jälkeen etäopetuksena.

Pirkanmaan koronanyrkki päätti kuitenkin iltapäivällä, että sairaanhoitopiirin alueella ei ole tällä hetkellä epidemiologista perustelua sulkea koulujen tiloja ja siirtyä etäopetukseen.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä ei suosittele etäopetukseen siirtymistä vaan koululaiset palaavat hiihtolomalta normaalisti lähiopetukseen 8.3.2021.

Pandemiaohjausryhmä suosittaa alueen kouluille valmiustason ylläpitämistä etäopetukseen siirtymiseksi kahden vuorokauden varoitusajalla. Pirkanmaalla on hyvä valmius siirtyä nopeasti etäopetukseen myös kouluittain, jos tilanne äkillisesti muuttuu, koronyrkki tiedottaa.

Pirkanmaalla on todettu tämän vuoden aikana vain yksi koronatartunta yläkoulujen tai toisen asteen oppilaitoksissa. Maskien käyttö on laajamittaista oppilaiden ja opettajien keskuudessa.

Tampereen perusopetusjohtaja Kristiina Järvelä sanoi torstaina Aamulehden haastattelussa, että koulut ovat siirtymässä etäopetukseen hiihtoloman jälkeen.

Lue lisää

Tampereen sivistysjohtaja kommentoi etäkoulusekaannusta – kaupunki ei ole lähettänyt mitään viestiä etäopetukseen siirtymisestä hiihtoloman jälkeen

USA haluaa pois maasta ulkomaalaiset opiskelijat, jotka suorittavat kurssinsa verkossa

Yläasteet ja toinen aste etäopetukseen maaliskuussa, myös ravintoloita ollaan sulkemassa kolmeksi viikoksi – rajoitukset eivät koske Kainuuta, Keski-Pohjanmaata, Pohjois-Karjalaa ja Pohjois-Savoa

Koronarajoitukset kiristyvät Pirkanmaalla – koko Suomessa on raportoitu 322 uutta koronavirustartuntaa