Kotimaa

Tampereen sivistysjohtaja kommentoi etäkoulusekaannusta – kaupunki ei ole lähettänyt mitään viestiä etäopetukseen siirtymisestä hiihtoloman jälkeen

Savisaari myöntää, että Tampereen kaupungin asukkaat saattavat ajatella, että koulujen etäopetuksessa soudetaan ja huovataan.
Rami Marjamäki
Lähikoulua vai etäkoulua? Pirkanmaalla arvotaan kummassa yläkoululaiset jatkavat hiihtoloman jälkeen. Arkistokuva ennen korona-aikaa Hervannasta.

MT:n saamien tietojen mukaan Tampereella on lähetetty tänään lapsia kouluista hiihtoloman viettoon sillä ajatuksella, että yläkoulu jatkuu hiihtoloman jälkeen etäopetuksena.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä eli niin sanottu koronanyrkki päätti kuitenkin iltapäivällä jatkaa lähipetusta. Koululaiset siis palaavat hiihtolomalta normaalisti lähiopetukseen 8.3.2021.

Tampereen kaupungin sivistyspalveluiden johtajan Lauri Savisaaren mukaan kaupunki ei ole lähettänyt oppilaiden huoltajille mitään viestiä etäopetukseen siirtymisestä hiihtoloman jälkeen.

"Toki Aamulehti oli tehnyt torstaina jutun jossa perusopetuksen johtaja kertoi, että meillä on valmius etäopetukseen. Mitään päätöstä etäopetukseen siirtymisestä ei ole silti tehty", Savisaari sanoo MT:lle.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi eilen torstaina hallituksen uusista koronatoimista. Marinin ulostulosta saattoi saada kuvan, että hallitus päättäisi etäopetukseen siirtymisestä koko Suomessa, vaikka näin ei ole.

Savisaaren mukaan tarkemman perehtymisen jälkeen Tampereella todettiin, että hallituksen ulostulolla ei ole juridista velvoittavuutta. Kunnat ja aluehallintovirastot tekevät omat päätöksensä alueellisen epidemiologisen tilanteen mukaan.

"Pirkanmaan koronanyrkki linjasi tänään, että ei ole perusteita etäopetukselle. Me koulutuksen järjestäjänä toimimme sen suositusten mukaisesti."

Savisaari myöntää, että Tampereen kaupungin asukkaat saattavat ajatella, että koulujen etäopetuksessa soudetaan ja huovataan. Kaupunki oli kuitenkin vain päättänyt valmistautua etäopetukseen, ei muuta.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä seuraa Savisaaren mukaan päivittäin koronatilanteen kehitystä Pirkanmaalla koulujen lomaviikon aikana.

"Jos tilanne äkillisesti heikkenee, niin tänään tehtyyn linjaukseen tulee mahdollisesti muutoksia. Sitä ei ole vielä näköpiirissä."

Tarvittaessa Tampereella on mahdollisuus siirtyä etäopetukseen hyvin nopeasti, kahden vuorokauden aikajänteellä Pirkanmaan koronanyrkin mahdollisesti suosituksesta.

Oppilaiden huoltajia informoidaan perjantaina Wilma-viestikanavalla, että koulu jatkuu talviloman jälkeen normaalisti lähiopetuksena. Lauri Savisaaren mukaan kaupunki on laatinut asiasta myös oman tiedotteensa, joten hän uskoo tiedon tavoittavan hyvin vanhemmat ja oppilaat.

Lue lisää: Etäkouluhämmennys hiihtoloman kynnyksellä Pirkanmaalla: lapset lähettiin lomalle luulossa, että koulu jatkuu etäopetuksena – koronanyrkki päättikin toisin

Lue lisää

Etäkouluhämmennys hiihtoloman kynnyksellä Pirkanmaalla: lapset lähettiin lomalle luulossa, että koulu jatkuu etäopetuksena – koronanyrkki päättikin toisin

Korona- pandemia vahvistaa otettaan

Aluepolitiikkapäivillä kyseltiin,miksei maakuntamallista keskustella

Pikonlinna herätetään jälleen eloon