Kotimaa

Elintarvikejätettä vuosittain 640 miljoonaa kiloa – Suurin osa syntyy kotitalouksissa

Ruokahävikin osuus elintarvikejätteestä on noin puolet.
Kotitalouksissa elintarvikejätettä syntyy vuosittain 295 miljoonaa kiloa, josta yli kolmasosa on ruokahävikkiä. LEHTIKUVA / IRENE STACHON

Elintarvikejätettä syntyy vuosittain noin 640 miljoonaa kiloa, kertoo Luonnonvarakeskus (Luke). Ruokahävikin osuus on siitä yli puolet, noin 360 miljoonaa kiloa.

Eniten elintarvikejätettä ja ruokahävikkiä syntyy kotitalouksissa. Kotitalouksissa elintarvikejätettä syntyy 295 miljoonaa kiloa, josta yli kolmasosa on ruokahävikkiä.

Luken seurantahankkeen tulokset ovat ensimmäinen kokonaisvaltainen analyysi ruokaketjun elintarvikejätteestä Suomessa.

Lue lisää

Suomalaisten ruokahävikki on keskimäärin 24 kiloa henkeä kohden – uusi laskuri näyttää, miten paljon kotitaloutesi hävikki on rahassa mitattuna

Hävikki laski, päästöt pienentyivät, energiatehokkuus parani – nämä ilmiöt leimasivat vuotta 2020

"Pellosta pöytään pitäisi olla pellosta peltoon" — Uusi elintarviketutkimuksen strategia navigoi Suomea kohti kestävämpää ruokajärjestelmää

Heitätkö rahaa hukkaan? Kuivahtanutta leipää ei kannata viskata pois, vaan käyttää se näillä ohjeilla suussa sulaviin herkkuihin