Kotimaa

HS:n tiedot: Kaikilla kiihtymisvaiheen alueilla tulossa voimaan ravintolarajoitukset

Kiihtymisvaiheen rajoituksen mukaan ravintolat saisivat olla auki aamuviidestä kello yhteen saakka yöllä. Myös ravintoloiden asiakaspaikkoihin tulisi rajoituksia.
Kiihtymisvaiheen rajoituksen mukaan ravintolat saisivat olla auki aamuviidestä kello yhteen saakka yöllä. Lehtikuva / Roni Rekomaa

Tiukempien ravintolarajoitusten käyttöönotosta kaikilla koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla on määrä päättää huomenna, uutisoi Helsingin Sanomat omiin tietoihinsa perustuen.

Pirkanmaan ja Kainuun sairaanhoitopiirit ilmoittivat eilen siirtyneensä kiihtymisvaiheeseen. Lisäksi kiihtymisvaiheessa ovat jo entuudestaan olleet Helsingin ja Uudenmaan (Hus), Varsinais-Suomen, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirit.

Kiihtymisvaiheen ravintolarajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa vain Uudellamaalla.

Kiihtymisvaiheen rajoitusten mukaan ravintolat saavat olla auki aamuviidestä kello yhteen saakka yöllä, mutta anniskelu loppuisi jo puolilta öin. Myös ravintoloiden asiakaspaikkoja rajoitetaan.

HS:n tietojen mukaan muita suuria muutoksia koronavirusrajoituksiin ei ravintolarajoituksien lisäksi olisi tulossa.

STT:n saamien alueiden lausuntojen mukaan ainakin Kymenlaaksossa ja Kainuussa nähtäisiin olevan hyötyä tiukemmista ravintolarajoituksista koronapandemian hallinnassa. Myös Varsinais-Suomesta kerrotaan, että kokoontumisista ja ravintoloista saatujen tartuntojen määrän kasvu on huolestuttavaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan kiihtymisvaiheessa olevien alueiden ilmaantuvuusluvut vaihtelevat noin 57–129 välillä viimeisten kahden viikon ajalta. Ilmaantuvuusluku tarkoittaa uusien koronavirustartuntojen määrää sataatuhatta asukasta kohden kahden viime viikon ajalta.

Korkein ilmaantuvuusluku on alueiden lausuntojen mukaan Helsingin kaupungissa, 171 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden kahden viime viikon ajalta.

Helsingissä tartunnanjäljitys on tällä hetkellä kuormittunut, mikä heijastuu perusterveydenhuollon resursseihin. Sairaalahoito- tai tehohoitokapasiteetin kuormitus koronaviruspotilaiden vuoksi ei kaupungin mukaan kuitenkaan toistaiseksi ole ongelma.

Epidemian perusvaiheessa olevassa Lapin sairaanhoitopiirissä ilmaantuvuusluku on THL:n mukaan noin 57 uutta tartuntaa viimeisten kahden viikon ajalta, mutta sairaanhoitopiirin mukaan tartunnat liittyvät pääosin yhteen tartuntaryppääseen. Rypäs on sairaanhoitopiirin mukaan saatu rajattua hyvin, eikä perusteita kiihtymisvaiheeseen siirtymiselle ole.

THL:n mukaan koko Suomen koronatartuntojen ilmaantuvuusluku kahden viime viikon ajalta on noin 70 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Lue alkuperäinen artikkeli:

HS:n tiedot: ravintola­rajoitukset tulossa voimaan kaikilla kiihtymisvaiheen alueilla

Juttua täydennetty 21.7. klo 16.26.

Lue lisää

Varsinais-Suomi, Pirkanmaa ja pääkaupunkiseutu siirtyivät koronaepidemian leviämisvaiheeseen

MTV: Ulkomaalaisilla marjanpoimijoilla todettu kymmeniä koronatartuntoja

THL: Suomessa 692 uutta koronatartuntaa

THL: Suomessa on todettu 748 uutta koronatartuntaa, sairaalahoidossa 65