Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

SR: Koirasudet houkuttelevat yhä enemmän – Ruotsissa on lemmikkejä, joiden dna:sta 95 prosenttia on sudelta

Korkean susiprosentin koiria tuodaan Ruotsiin ulkomailta. Esimerkiksi Yhdysvalloissa monissa osavaltioissa on laillista risteyttää susi koiran kanssa.
Suomessa koirasudeksi luokitellaan koiran ja suden risteytys, jossa lemmikin esivanhempi on susi enintään neljännessä polvessa. Kuvassa susi Ähtärin eläinpuistossa.
Suomessa koirasudeksi luokitellaan koiran ja suden risteytys, jossa lemmikin esivanhempi on susi enintään neljännessä polvessa. Kuvassa susi Ähtärin eläinpuistossa. Kuva: Markku Vuorikari

Kiinnostus koirasusia kohtaan on kasvanut viime vuosina Ruotsissa, Sveriges Radio kertoo. Koirankasvattajien mukaan kysyntä koirasusille on kasvanut.

Kaliber-ohjelman kolmiosainen sarja Den vilda aveln julkaistiin maanantaina.

Ensimmäisen jakson mukaan Ruotsista löytyy koiria, joiden susiperimän osuus on 95 prosenttia. Koirissa on niin 95 prosenttia suden dna:ta.

Tällaisia koiria tuodaan Ruotsiin ulkomailta. Esimerkiksi Yhdysvalloissa monissa osavaltioissa on laillista risteyttää susi koiran kanssa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ruotsin maatalousviraston eläinsuojelupäällikkö Helena Elofsson kertoo ohjelmassa, että kaikki koirat, joissa on yli kolme prosenttia suden dna:ta, ovat laittomia susihybridejä.

Maatalousviraston mukaan suden ja koiran risteyttäminen on Ruotsissa laitonta, samoin myös seuraavan neljän sukupolven omistaminen tai kasvattaminen.

Sääntöä voidaan Kaliber-ohjelman mukaan kuitenkin kiertää laillisella maahantuonnilla.

”Jos sääntöjämme kierretään, meidän on tietysti tarkasteltava, tarvitseeko sääntöjä selventää”, sanoo Elofsson 3. jaksossa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sveriges Radio: Ökat intresse för hundar med högt varg-DNA

Metsäpalvelu

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.