Kylmää kieltä ja sitruunakastiketta

(3–4 alkupala-annosta)
hirvenvasan kielen kapea osa
1,5 dl keitinlientä
1 dl kermaa
1 munankeltuainen
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
5 viherpippuria
Koristeeksi:
5 viherpippuria
salaatinlehtiä
Nylje kieli ja anna sen jäähtyä. Leikkaa kielen kapea osa viipaleiksi ja asettele viipaleet tarjoilu- tai annoslautasille.
Keitä siivilöityä keitinlientä pienessä kattilassa, kunnes sitä on jäljellä noin puolet. Sekoita raaka keltuainen kermaan ja hämmennä seos kuumaan keitinliemeen, samoin sitruunamehu, suola ja sormissa murskatut viherpippurit. Kuumenna kiehuvaksi samalla koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja anna kastikkeen hiukan jäähtyä ja jähmettyä.
Lusikoi kastiketta kieliviipaleiden päälle ja koristele alkupala huuhdotuilla salaatinlehdillä tai rucolalla sekä murskatuilla viherpippureilla.
Metsäpalvelut
Osaston luetuimmat
- Talopakettikauppa ajoi seinään – myynti on laskenut 50 prosenttia
- Tuhannet metsänomistajat saavat pian kirjeen: Kehotus käydä tarkistamassa metsänsä
- Metsien hiilinielu kasvoi: Maankäyttösektori ei ole enää päästöjen lähde
- Metsälaitumella kesälomaileva karja on lyömätön luonnonhoitaja
- Villipakurin tarjonta laskee maailmalla – kova kysyntä innosti istutuksiin Kauhavalla, katso video ymppäyksestä
- Aarre | Kortejärvi: Hakkuuvuoto on ilmastopolitiikan sokea piste
- Aarre | Isomäki: Onko Suomen metsien kasvu saavuttanut ylärajansa?