Suomen ensimmäinen CLT-tekniikalla rakennettu koulu palkittiin

Helmikuussa avautuvan Tuupalan puukoulun massiivipuuelementit tulevat Crosslam Kuhmon tehtaalta.
Tuupalan puukoulun budjetti ilman irtokalustusta on 11,6 miljoonaa euroa ja kokonaisala 5 500 neliömetriä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tuupalan puukoulu Kuhmossa on valittu Pohjois-Suomen vuoden 2017 rakennusteoksi. Koulurakennus valmistuu marraskuun lopussa ja otetaan käyttöön helmikuussa.

Tuupalan puukoulu on Suomen ensimmäinen massiivipuuelementtitekniikalla rakennettu koulu ja luontokeskus Haltian jälkeen toinen CLT-tekniikkaa hyödyntävä julkinen rakennus. Myös väli- ja yläpohjat ovat puurakenteisia. CLT-elementit ovat kuhmolaisen Crosslam Kuhmon tuotantoa.

Hankkeen budjetti ilman irtokalustusta on 11,6 miljoonaa euroa ja kokonaisala 5 500 neliömetriä.

Vuoden 2017 rakennusteko -kilpailu oli palkinnon myöntäneen rakennusalan eri järjestöjen muodostaman YTR:n raadin mukaan kovatasoinen ja laadukas. Lopullinen valinta Tuupalan puukoulun hyväksi tehtiin kuuden ehdotuksen joukosta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Palkintoraati kiitteli Kuhmon kaupungin päättäjien rohkeutta toteuttaa julkinen rakennus massiivipuurakenteisena CLT-tekniikalla. Raati kiinnitti huomiota myös kohteen toteutukseen. Rakentamisessa käytettiin Terve talo -kriteerejä ja rakennukset valmistuivat sääsuojissa.

Pohjois-Suomen paras rakennusteko -palkinto on YTR:n vuosittain jakama tunnustus vuoden parhaalle rakennusteolle. Palkinto on jaettu vuodesta 2001. Vuonna 2016 raati palkitsi Pudasjärven hirsikampuksen.

Metsäpalvelut

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Lisää laskuriin vain tilasi pinta-ala ja maakunta, niin saat arvion metsätilasi arvosta.