Metsä

UPM:n Pesonen Jämsänkosken sanomalehtipaperin tuotannosta: "Näen sen aika haastavana"

Tuotannon pitää olla kannattavaa, UPM:n toimitusjohtaja korostaa.
Markku Vuorikari
Suomen ainoat sanomalehtipaperia valmistavat koneet ovat toimineet UPM:n Kaipolan tehtaalla, joka suljetaan lopullisesti joulukuun puoliväliin mennessä. Arkistokuva on Kaipolasta.

UPM on valmistanut syksyn kuluessa Jämsänkoskella koe-eriä sanomalehtipaperia paperikone 6:lla, joka tekee normaalisti SC-paperia eli kiillotettua aikakauslehtipaperia.

Jämsänkoskella tehtyä paperia on kokeiltu myös Maaseudun Tulevaisuuden painamisessa Lehtisepät Oy:n painossa Jyväskylässä.

Suomen ainoat sanomalehtipaperia valmistavat koneet ovat toimineet UPM:n Kaipolan tehtaalla, joka suljetaan lopullisesti joulukuun puoliväliin mennessä.

UPM:n heinä–syyskuun tulosta esitellessään toimitusjohtaja Jussi Pesonen totesi, että yhtiö haluaisi palvella asiakkaita, jotka käyttäisivät kotimaista paperia. Hän korosti kuitenkin, että tuotannon pitää olla yhtiölle kannattavaa.

”Näen sen aika haastavana”, Pesonen arvioi mahdollisuutta jatkaa sanomalehtipaperin tuotantoa Jämsänkoskella. Hän viittasi alhaisiin maailmanmarkkinahintoihin ja kotimaan kysynnän laskuun.

Lue lisää:

Maaseudun Tulevaisuus kokeilee UPM:n Jämsänkosken tehtaalla valmistettua paperia – kotimaisen sanomalehtipaperin tuotanto saattaa jatkua

Katso uusin video: Kaikkia keinoja kokeillut metsänomistaja kehitti oman hirvenkarkotusliemen
Lue lisää

UPM:n sellutehtaat ja sahat tekivät kaikkien aikojen parhaan tuloksen – "Liiketoimintomme onnistuivat toisella vuosineljänneksellä erinomaisesti"

Hinaaja Olli jumpsuttaa yhä Saimaalla kilometrin puulauttaa kiskoen – ikiaikaisella uitolla on pörssiyhtiölle yllättäviä etuja

Vientialat seuraavat metsäteollisuuden palkkaneuvotteluja pelonsekaisin tuntein

UPM vähentää 28 työpaikkaa Suomessa