Metsä

UPM:n Pesonen Jämsänkosken sanomalehtipaperin tuotannosta: "Näen sen aika haastavana"

Tuotannon pitää olla kannattavaa, UPM:n toimitusjohtaja korostaa.
Markku Vuorikari
Suomen ainoat sanomalehtipaperia valmistavat koneet ovat toimineet UPM:n Kaipolan tehtaalla, joka suljetaan lopullisesti joulukuun puoliväliin mennessä. Arkistokuva on Kaipolasta.

UPM on valmistanut syksyn kuluessa Jämsänkoskella koe-eriä sanomalehtipaperia paperikone 6:lla, joka tekee normaalisti SC-paperia eli kiillotettua aikakauslehtipaperia.

Jämsänkoskella tehtyä paperia on kokeiltu myös Maaseudun Tulevaisuuden painamisessa Lehtisepät Oy:n painossa Jyväskylässä.

Suomen ainoat sanomalehtipaperia valmistavat koneet ovat toimineet UPM:n Kaipolan tehtaalla, joka suljetaan lopullisesti joulukuun puoliväliin mennessä.

UPM:n heinä–syyskuun tulosta esitellessään toimitusjohtaja Jussi Pesonen totesi, että yhtiö haluaisi palvella asiakkaita, jotka käyttäisivät kotimaista paperia. Hän korosti kuitenkin, että tuotannon pitää olla yhtiölle kannattavaa.

”Näen sen aika haastavana”, Pesonen arvioi mahdollisuutta jatkaa sanomalehtipaperin tuotantoa Jämsänkoskella. Hän viittasi alhaisiin maailmanmarkkinahintoihin ja kotimaan kysynnän laskuun.

Lue lisää:

Maaseudun Tulevaisuus kokeilee UPM:n Jämsänkosken tehtaalla valmistettua paperia – kotimaisen sanomalehtipaperin tuotanto saattaa jatkua

Katso uusin video
Lue lisää

Uittokauden viimeiset tukkiniput lipuvat Saimaalla – "Kelirikkoaikana uittopuun arvo on korkeimmillaan"

UPM:n sahapomo Aki Temmes siirtyy yhtiön talousjohtajaksi

Viestilehtien toimitusjohtaja Anu Nissinen: "Meillä on vahva tahto suosia suomalaista paperia"

Sanomalehtipaperin teko jatkuukin Suomessa – UPM:n koeajot onnistuivat Jämsänkoskella ja tehdas laajentaa tuotantoaan sanomalehtipaperiin