Metsä

Video: Näin Möröksi nimetty metsäkone tykittää vettä Kalajoen paloalueelle – "Erittäin tehokas"

MT:n seuraamien kuormatraktoreiden päälle asennetut sammutuslaitteistot ovat osoittautuneet tositoimissa erinomaisiksi.

Etelä-Savon pelastuslaitos riensi avuksi Kalajoella laajalle alueelle levinneen maastopalon sammuttamistöihin, MT kertoi viime viikolla.

Pelastuslaitoksen käyttämät kaksi kuormatraktoria ja niiden päälle asennetut sammutusyksiköt ovat toimineet maastossa mainiosti.

"Erittäin tehokas sammutuslaitteisto tällaisissa hankalissa metsäpaloissa", sanoo Mikko Kosunen Etelä-Savon pelastuslaitoksen Puumalan asemalta.

Keskiviikkona metsäpalon tilanne on säilynyt vakaana, tiedottaa Jokilaaksojen pelastuslaitos.

Tuuli ja lämmennyt ilma ovat aiheuttaneet muutamia kytöpaloja alueen itäreunalla, mutta palot on sammutettu ja tilanne hallinnassa.

Viimeisimmän mittauksen mukaan paloalueen koko on 293 hehtaaria. Alueelle on rakennettu neljä patoa, joiden avulla kuivatusojien vedenpinta on saatu nousemaan. Näin sammutusvettä saadaan myös läheltä pienitehoisemmilla pumpuilla.

Sää jatkuu ennusteen mukaan poutaisena usean päivän ajan. Torstain jälkeen pelastuslaitos arvioi, siirtyykö se henkilöstövahvuudessa vahvennettuun pelastusjoukkueeseen ja jälkisammutusvaiheeseen.

Sammutustöiden arvioidaan kuitenkin jatkuvan vielä ainakin viikon ajan.

Juttua muokattu 4.8. klo 19:58. Juttuun lisätty tietoa maastopalon sammutustilanteesta.

Lue lisää aiheesta:

10 kuutiota vettä selkään ja metsäkone möyrii palojen kimppuun – savolaiskeksintö kiinnostaa metsäpalojen kanssa tuskailevia maita ympäri maailmaa

Etelä-Savon pelastuslaitoksen "sammutustraktorit" suuntasivat sammuttamaan Kalajoen jättipaloa – "Näillä sitä miesvoimaa säästetään"

Katso uusin video: Kaikkia keinoja kokeillut metsänomistaja kehitti oman hirvenkarkotusliemen
Lue lisää

Ponsse, Kone ja Supercell ovat Suomen maineikkaimmat yritykset – häntäpäätä pitävät Terrafame, Esperi Care ja Caruna

1800-luvulla kuivuuden seuraukset olivat Uudellamaalla ja etenkin Helsingissä katastrofaaliset: Väestön kuolleisuus kaksinkertaistui

Kuivia hellekesiä seurasi kato ja nälänhätä

Koneviesti: Näin lietevaunut ja traktorit kunnostautuivat taistelussa Kalajoen metsäpaloja vastaan – tankit saatiin täyteen nopeasti ja letkulinjaston paine riittäväksi