Metsä

Otso Metsäpalvelut Oy on hakeutunut konkurssiin

Konkurssi vaarantaa noin 80 metsäalan asiantuntijan työpaikat.
Studio Korento - Harri Mäenpä
Otso hakeutui tänään perjantaina konkurssiin.

Yrityssaneerauksessa ollut Otso Metsäpalvelut Oy hakeutuu konkurssiin. Yhtiön mukaan sen kannattavuus ei ole noussut liiketoiminnalle asetettujen odotusten mukaisesti. Työntekijöille uutinen on raskas.

"Otsossa on 80 metsäalan asiantuntijaa, joiden työpaikat ovat vaarassa. Haluamme, että näiden henkilöiden työ turvataan ja ryhdytään välittömästi toimeen työn jatkamiseksi ja selvitetään mahdollisuudet konkurssipesän tai liikkeenluovutuksen voimin jatkaa työtä", sanoo Metsäalan asiantuntijoiden Meton puheenjohtaja Stefan Borgman.

"Tälle työlle on edelleen tarvetta ja työ on kesken. Jatkuvuuden varmistamiseksi ja keskeneräisten hankkeiden saattamiseksi oli nopeasti löydyttävä ratkaisu toiminnan turvaamiseksi", sanoo pääluottamusmies Petri Törrönen.

Otson mukaan yhtiön toiminnan painoivat heti aluksi tappiolle metsätien rakennuksen supistuminen sekä yhtiölle siirtyneiden vanhojen projektien alhaiset katteet.

Yhtiö hakeutui viime vuoden syksyllä yrityssaneeraukseen. Ohjelman osana yhtiön lähes 10 miljoonan euron velkoja leikattiin 4,9 miljoonalla oman pääoman vahvistuessa vastaavasti. Velkaa jäi silti noin 4 miljoonaa euroa.

Sen jälkeen se on kamppaillut verovelkojen ja yrittäjien saatavien kanssa.

Huhtikuussa päättyneen tilikauden tappio oli merkittävästi saneerausohjelmaa tehtäessä arvioitua suurempi johtuen koronapandemian aiheuttaman kokoontumisrajoitusten pitkittymisestä.

Tämä vaikeutti huomattavasti tiekunnan kokousten järjestämistä ja vaikutti tilauskannassa olevien hankkeiden edistämiseen sekä hankaloitti uusmyyntiä.

Nyt uudet neuvottelut toiminnan jatkon turvaavan rahoituksen saamiseksi eri toimijoiden kanssa ovat päättyneet tuloksettomina.

Konkurssipesän asioita hoitaa jatkossa oikeuden määräämä pesänhoitaja.

Lue myös:

Otso Metsäpalvelut Oy:n konkurssi voi johtaa kemeratukien takaisinperintään

Katso uusin video: Kannattaako pienpuut katkoa kuiduksi vai kasata kaikki energiapinoon?
Lue lisää

Konkurssiin ajautuneelle Otso Metsäpalvelut Oy:lle etsitään jatkajaa – "Hätäilemään tässä ei kannata lähteä", MTK neuvoo metsänomistajia

Otso Metsäpalvelut Oy on hoitanut verovelkansa – yrittäjille maksuja edelleen myöhässä

Otso Metsäpalvelut Oy ei kommentoi, kuinka paljon yhtiöllä on maksuviiveitä yrittäjille – "Mahdolliset maksuviiveet hoidetaan heti kun mahdollista"

Otso Metsäpalvelut Oy:lle kertynyt satojen tuhansien eurojen verovelat – toimitusjohtaja vakuuttaa, että toimintaa pystytään jatkamaan