MT Metsä

Viime syksyn myyntimenestys Kuningasmetsuri jatkaa voittokulkuaan – ”Kirja herkistää raavaammankin miehen”

Jaakko Pessisen elämäkerran ensimmäiset painokset myytiin nopeasti loppuun. Kirjan 3. painos on nyt kaupoissa.
Kovakantisen, sidotun, kuvaliitteineen 320-sivuisen Kuningasmetsuri-kirjan kohderyhmää ovat kaikki metsästä ja metsätöistä sekä Suomen suurten ikäluokkien vaiheista kiinnostuneet.
Kovakantisen, sidotun, kuvaliitteineen 320-sivuisen Kuningasmetsuri-kirjan kohderyhmää ovat kaikki metsästä ja metsätöistä sekä Suomen suurten ikäluokkien vaiheista kiinnostuneet. Kuva: Aino Saarikivi
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lappajärveläisen Jaakko Pessisen (s. 1949) elämäkerta Kuningasmetsuri (Viestilehdet 2019) on kunnianosoitus sitkeälle metsurille. Pessinen on myös somejulkkis, josta tehdyt YouTube-videot ovat keränneet satoja tuhansia katselukertoja.

Jaakko Pessinen on siirtokarjalaisen sotaveteraanin poika, joka aloitti metsätyöt jo lapsena pokasahalla ja jatkoi ammattimetsurina 70-vuotiaaksi. Työuransa aikana Pessinen ehti hakata reilusti yli sata tuhatta mottia puuta ilman yhtään sairauspoissaoloa tai sahaushaaveria. 76-kiloinen metsuri pärjäsi 1990-luvulla isojen miesten voimamiesmittelöissä ja pääsi Guinnessin Ennätysten kirjaan autonkaadon maailmanennätyksellä.

Ruisleivällä ja metsätöillä lihaksensa kasvattanut Pessinen ei koskaan kaihtanut haasteita. 70-luvun lopulla Lappajärven luomumetsuri osallistui ystävänsä yllyttämänä kehonrakennuksen SM-kisoihin Helsingin Kulttuuritalossa käytyään ensin punnituksessa osuuskaupan lihakylmiössä.

”Suomalaiset metsurit ovat uurastaneet uskomattoman raskaassa työssä ja vaikeissa oloissa koko Suomen hyväksi. Heitä ei näy Linnan juhlissa, ja heidän arvostuksensa on ollut vähäistä. Mutta kun katsoo vaikkapa Jaakon uraa, huomaa, millainen ihmemies tämäkin maan hiljainen on”, sanoo Kuningasmetsurin kirjoittaja, toimittaja ja tietokirjailija Risto Jussila.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kirjan ensimmäinen ja toinen painos myytiin nopeasti loppuun. Kolmas painos otettiin tammikuussa.

”Osasin odottaa hyvää lukijapalautetta ja suosiota Kuningasmetsurille, koska Pessisellä on vannoutunut fanikunta. Silti kolmannen painoksen tarve yllätti”, sanoo kirjan kustannustoimittaja Mari Ikonen Viestilehdiltä.

Kirja on myynnissä hyvin varustetuissa kirjakaupoissa kautta maan, useissa verkkokirjakaupoissa sekä Helsingin Maalaistentalon aulassa (Simonkatu 6). Kolmas painos saatiin myyntiin tällä viikolla.

Palautetta lukijoilta ja kirjakauppiailta:

”Mahtava, mutta ei mahtaileva kirja, jota on ilo lukea!”

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Kirja kannattaa jokaisen lukea. Erittäin mielenkiintoinen, tositapahtumiin perustuva teos. Herkistää raavaammankin miehen.”

”Kiitos hienosta Kuningasmetsuri-kirjasta. Mies todella ansaitsi tämän.”

”Hyvän kirjan tunnistaa siitä, että se imasoo mukkaasa.”

”Tällä alueella Loiriakin suositumpi on lappajärvinen metsuri Jaakko Pessinen, jonka jutustelut ovat tuttuja YouTubestakin. Risto Jussilan toimittama Kuningasmetsuri on ollut yllättävä myyntihitti, jota lukevat kaikenikäiset miehet.” (Ylivieskan ja Haapajärven Info-kirjakauppojen kauppias Tiina Pietikäinen-Liuska Kalajokilaakso-lehdessä 18.12.2019)

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuningasmetsurista kirjoitettua:

”Risto Jussila on tehnyt huolellista ja tarkkaa työtä – Pessinen on saanut arvoisensa kirjan.” (Mikko Riikilä, Metsälehti 10.10.2019)

”Vaikuttava kertomus siitä, miten Suomi nousi sotavuosien jälkeen jaloilleen ja miten raakaa työtä nykyisen hyvinvointiyhteiskunnan rakentaminen vaati.” (Jarmo Palokallio, Maaseudun Tulevaisuus 25.9.2019)

Lue lisää Kuningasmetsurista.

Lue lisää