Lämmintä jätkää ja muita herkkuja
Tukkijätkää hillon kera
ienten lasten äiti ja pienyrittäjä Pirkko Saari on viime aikoina joutunut jättämään leipomisen vähiin. Leivonnaiset ovat korvautuneet juustolla eri muodoissa.
Kahvipöydän herkkuna tai jälkiruokana Pirkko Saari tarjoaa paistettua tuorejuustoa Tukkijätkää, joka on kuumennettu pehmeäksi ja maistuu hillon tai marjojen kera hunajalla makeutettuna.
Pieni jouluinen makea pala syntyy yksinkertaisesti liköörissä marinoiduista juustokuutioista.
Juusto sopii mainiosti myös salaattiin lisäämään makua ja ruokaisuutta. Yksinkertainenkin vihersalaatti muuttuu juhlavaksi erikoisjuuston ja hyvän kastikkeen ansiosta.
Marinoidut juustokuutiot
Viipaloi juusto ja paista viipaleet nopeasti keskikuumalla pannulla voinokareessa. Paista vain annos kerrallaan, ensin toinen puoli rapeaksi ja melkein heti kääntämisen jälkeen nosta lautaselle. Juusto sulaa nopeasti ja muuttuu tahmeaksi.
Tarjoile kermavaahdon, vaniljajäätelön, hillon tai marjasurvoksen kera.
Paistamisen sijaan voit lämmittää juuston mikrossa pikaisesti.
Juustosalaatti
Leikkaa juusto kuutioiksi ja laita marinoitumaan kirsikkalikööri- tai kirsikkahyytelöliemeen kylmään.
Inkiväärijogurttikastike
200 g Varstamies-juustoa
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 dl keitettyä risottoriisiä
100 g hunajamelonia
1 omena
pala purjoa
1 dl hillosipuleita
1 dl herkkukurkkukuutioita
50 g paahdettuja pinjansiemeniä
puolikas jäävuorisalaatti
Suikaloi jäävuorisalaatti ja kuutioi muut salaattiainekset pieniksi. Laita ainekset kerroksittain keoksi tarjoiluastiaan ja tarjoile jogurttikastikkeen ja leivän kera.
2 dl Kosken Kotijuuston Kotijogurttia (tai maustamatonta jogurttia)
pala inkivääriä hienona raasteena
hunajaa, Thai-chiliä ja sormisuolaa
Sekoita ainekset keskenään ja anna vetäytyä kylmässä tunnin verran.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

