Antti Rinne ei myönnä MT:lle, että olisi torpedoinut Päivi Nergin valintaa VM:n kansliapäälliköksi - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Antti Rinne ei myönnä MT:lle, että olisi torpedoinut Päivi Nergin valintaa VM:n kansliapäälliköksi

Valtiovarainministeriön kansliapäällikön haku on kestänyt jo yli puoli vuotta.
Jaana Kankaanpää
Antti Rinne on edelleen SDP:n puheenjohtaja, vaikka Sanna Marin on toiminut pääministerinä viime joulukuusta lähtien.

Viime aikoina on liikkunut sitkeitä huhuja, joiden mukaan SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne olisi taustalta käsin torpedoinut Päivi Nergin valintaprosessia valtiovarainministeriön (VM) kansliapäälliköksi.

"Mäkin olen huomannut, että tällaista kirjoitellaan", Rinne kuittaa MT:lle eikä myönnä, että olisi osallinen Nergin kaatamisessa.

"Lähtökohtana on, että pitää valita sellaisia ihmisiä, joiden osaaminen ja taito vastaa sitä, mitä tarvitaan", Rinne jatkaa.

Rinne huomauttaa, että Nergin toiminta Sipilän hallituksen ajaman sote-uudistuksen läpiviennissä on päätynyt perustuslakivaliokunnan tutkintaan.

"Jos perustuslakivaliokunta päättää lähteä selvittämään, onko eduskunnan tiedonsaantioikeus toteutunut ja ottaa tarkasteluun soten, niin siinä ei ole pätkääkään politiikkaa vaan halutaan selvittää asiat. Tämä selvitys on täysin riippumaton minusta ja puoluepolitiikasta", Rinne kommentoi.

Aiheesta lisää:

Päivi Nergin nimityssotku on saanut keskustalaiset kysymään: kuka johtaa Sanna Marinin hallitusta – pääministeri vai Antti Rinne?

Lue lisää

Esitutkinta ulkoministeri Haaviston ministerivastuuasiassa on valmistunut – perustuslakivaliokunta jatkaa asian käsittelyä syyskuun alussa

Karjanlanta ideologisessa hyötykäytössä

Ylen gallup: SDP:n kannatuksen kasvu taittui, mutta se on yhä suosituin puolue

Perustuslakiovaltiokunta puoltaa syyttämisluvan antamista kansanedustaja Juha Mäenpään vieraslajipuheesta