Politiikka

Antti Rinne vastustaa menoleikkauksia eikä lähtisi perumaan hallitusohjelman menoeriä, vaikka koronavirus sakkaa Suomen talouden

SDP:n puheenjohtaja tarjoaa lääkkeeksi taantumaan vastasyklistä, elvyttävää talouspolitiikkaa.
Kari Salonen
SDP:n puheenjohtaja, entinen pääministeri Antti Rinne torjuu oikeisto-opposition ja hallituskumppani keskustan vaatimukset siitä, että hallitusohjelman menoeriä täytyisi perua koronavirusepidemian negatiivisten talousvaikutusten takia.

Maailmanlaajuinen koronaviruspandemia on hyydyttänyt talouden vedon.

Myös Suomessa talous on syöksykierteessä vaarallisesta viruksesta johtuvien voimakkaiden rajoitus- ja eristystoimien johdosta.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kommentoi MT:lle, ettei lähtisi talouden romahduksesta huolimatta perumaan menoeriä, joista hallitusohjelmassa on linjattu.

"Hallitusohjelma oli rakennettu kaukaa viisaasti. Siinä oli otettu huomioon taloudellinen ja globaalin talouden epävarmuus jo ennalta", Rinne vastaa.

Oppositiopuolueista kokoomuksesta ja perussuomalaisista on viime aikoina viestitty, että hallitusohjelmalta on pudonnut pohja pois koronaviruspandemian myötä.

Myös keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Katri Kulmuni on todennut, että menolisäyksiä pitäisi nyt perua ja leikkauksia on edessä.

SDP:n nokkamies tarjoaa leikkauslistojen sijaan lääkkeeksi taantumaan vastasyklistä talouspolitiikkaa.

"Jos talous sakkaa, täytyy elvyttää, eikä tehdä menonleikkauksia, jotka vahingoittavat ihmisten arkea monin tavoin."

Rinne korostaa, että hyvinvointivaltion rahoituksen turvaamiseksi tarvitaan nykyistä merkittävästi korkeampi työllisyysaste.

"Meillä on rakenteellinen ongelma esimerkiksi väestön ikärakenteessa. Kun päästään irti tästä sairaudesta, ovat nämä samat asiat jälleen edessämme. Siksi täytyy tehdä entistä vahvemmin töitä vahvemman työllisyysasteen ja kestävämmän talouden näkökulmasta", Rinne sanoo.

Lue lisää

Katso Postiin, omistaja!

Suomessa on raportoitu 363 uutta koronatartuntaa

Ilkka-Pohjalainen: Tuomarniemen metsäkoulussa joukkoaltistuminen koronavirukselle

Perustuslakivaliokunta maksaisi yrityksille korvausta, jos asiakastiloja joudutaan koronan takia sulkemaan: "Tämä jää nyt harkittavaksi sosiaali- ja terveysvaliokuntaan"