Politiikka

Keskustan Honkonen naudanlihan haittaverosta: "Mitkään lisäverot ja sanktiot eivät käy – Keskusta on sitoutunut hallitusohjelmaan"

"Jos pitää ruuan tuottamista haitallisena, kannattaa katsoa globaalia ruokapulaa", Petri Honkonen twiittaa.
Jaana Kankaanpää
"Mitkään lisäverot ja sanktiot eivät käy", sanoo Petri Honkonen.

Keskustan varapuheenjohtaja ja keskisuomalainen kansanedustaja Petri Honkonen tyrmää jyrkin sanoin ajatukset naudanlihan haittaverosta.

"Keskusta on sitoutunut hallitusohjelmaan, jossa todetaan selvästi, että maatalouden kannattavuutta parannetaan ja tuottajien hallinnollista taakkaa kevennetään. Mitkään lisäverot ja sanktiot eivät käy", Honkonen kirjoittaa Twitter-tilillään lainaten MT:n uutista.

"Jos pitää ruuan tuottamista haitallisena, kannattaa katsoa globaalia ruokapulaa", Honkonen jatkaa.

MT kertoi torstaina vastuullisen liiketoiminnan professori Minna Halmeen ajatuksesta nostaa runsaita kasvihuonekaasupäästöjä aiheuttavien ylellisyystuotteiden ja naudanlihan verotusta. Perusteluna oli liiallisen hiilidioksidin ohella monimuotoisuuden ja makean veden hupeneminen.

Ilmasto- ja ympäristöministeri Krista Mikkosen (vihr.) mielestä ilmastotyötä ja luonnon monimuotoisuutta heikentäviä tuki- ja ohjausjärjestelmiä olisi uudelleenkohdennettava.

Lue lisää:

Professori esitti naudanlihalle haittaveroa ministeritason kokouksessa – Krista Mikkonen painotti siirtymätukia viljelijöille, yrityksille ja kotitalouksille

Lue lisää

Suomenmaa: Keskustalaiset kansanedustajilta tyrmäys liikennepolttoaineiden päästökaupalle

"Antennit tulee säilyttää joka tapauksessa", Ylen hallintoneuvoston Leena Meri (ps.) vaatii – vetoaa mahdollisiin kriisiaikoihin

Saarikko keskustan linjasta: Kaupungistuminen ei välttämättä ole jatkuva megatrendi – monipaikkaisuuden puolesta tarvitaan toimia

Annika Saarikko sekä kaikkien suomalaisten että keskustaa äänestävien ykkösehdokas keskustan puheenjohtajaksi