MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Politiikka

Liikenne- ja viestintäministeri Harakka liputtaa nopean laajakaistan puolesta: "Ylen tv-kanavien jakelu antenniverkossa on turvattu vuosiksi eteenpäin"

Ministerin mukaan kaikilla kotitalouksilla tulisi olla vuonna 2025 mahdollisuus käyttää vähintään 100 megabitin sekuntinopeuden yhteyksiä.
Jarkko Sirkiä
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) huomauttaa, että Yleisradion ehdotuksessa on kyse laajemmasta mediajakelun tulevaisuuden kysymyksestä.

MT kertoi eilen maanantaina, että Yleisradio haluaa luopua antennitelevisioista ja siirtyä langattoman laajakaistaverkon kautta tapahtuvaan television katseluun mahdollisimman nopeasti 2020-luvulla.

Maaseudun Tulevaisuuden tavoittama liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) huomauttaa, että Yleisradion ehdotuksessa on kyse laajemmasta mediajakelun tulevaisuuden kysymyksestä, joka liittyy myös teknisiin edellytyksiin erilaisilla alustoilla.

"Ylen tv-kanavien jakelu antenniverkossa on turvattu vuosiksi eteenpäin", Harakka vakuuttaa.

Siirtyminen antennitelevisioista laajakaistaverkkoon on herättänyt huolta siitä, miten televisionkatselumahdollisuuksille käy tulevaisuudessa maaseudulla.

Ministerin mukaan parhaillaan pannaan käytäntöön liikenne- ja viestintäministeriön ohjelmaa, jonka mukaan kaikilla kotitalouksilla tulisi olla vuonna 2025 mahdollisuus käyttää vähintään 100 megabitin sekuntinopeuden yhteyksiä. Tulevaisuudessa yhteyden nopeus on Harakan mukaan voitava kasvattaa yhteen gigabittiin sekunnissa.

"Hallitus on sitoutunut tehokkaisiin tietoliikenneyhteyksiin kaikkialla Suomessa", Harakka sanoo.

Lue lisää:

Yle selittää: Antennilähetyksistä luovutaan, mutta ne näkyvät vielä pitkään

Näin Yle vetoaa liikenne- ja viestintäministeriöön kirjeitse – tavoitteena "lopettaa tv-jakelu perinteisissä maanpäällisissä tv-verkoissa"

Perussuomalaiset ja keskusta reagoivat Ylen esityksiin: "Antennit tulee säilyttää joka tapauksessa", "Antenneista ei luovuta ennen kuin laajakaista on ulotettu koko maahan"

Yle haluaa luopua televisioantenneista – esitys nettiin siirtymisestä herättää arvostelua: "Lisää kustannuksia ja maaseudulla television katseleminen vaikeutuu"

Lue lisää

MT:n kysely: Maaseudulla asuvista moni kokee maksavansa liikaa Yle-veroa – "Yllättää, että pääkaupunkiseudulla tyytyväisyys on selvästi suurempaa kuin muualla maassa", hallintoneuvoston Arto Satonen sanoo

Uutissuomalainen: Harakka ei korottaisi bensiinin ja dieselin hintaa

LVM: Aiotusta uutistoimistotuesta peräännyttiin, koska ministeriössä ei uskota STT:n toiminnan kannattavuuteen

Liikenneministeri Timo Harakka väläyttää alueellista bensaveroa – nykyvero epäoikeudenmukainen, mutta kilometriveroon ei voida siirtyä vielä lähivuosina