Politiikka

Ylen hallintoneuvoston Satonen ei muista, että etujärjestöistä olisi aiemmin kritisoitu Ylen journalistista linjaa, kuten MTK:n Marttila nyt teki – "Onhan se aika poikkeuksellista"

Ylen hallintoneuvoston puheenjohtajan mukaan Yleisradion linjasta ja sisällöistä vastaavat Ylen johtavat toimittajat, eikä se asia kuulu hallintoneuvostolle.
Markku Vuorikari
Yleisradion hallintoneuvoston puheenjohtaja Arto Satosen mukaan on tärkeää, että Yle palvelee tasapuolisesti eri intressejä ja nostaa uutisoinnissaan erilaisia näkökulmia esiin.

Yleisradion hallintoneuvoston puheenjohtaja Arto Satonen (kok.) ei muista, että Yleisradion journalistisia sisältöjä olisi aiemmin kritisoitu suoraan etujärjestöistä käsin.

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila kritisoi Ylen uutisointia MTK:n valtuuskunnan kokouksessa eilen tiistaina Seinäjoella.

"Journalismi on ideologisesti värittynyttä. Kattaus asiantuntijoita on lähetyksissä kovin kummallinen", Marttila syytti MTK:n valtuuskunnan kokouksessa tiistaina Seinäjoella ja vaati korjausliikettä Ylen uutisointiin.

"Onhan se aika poikkeuksellista. Itse en ainakaan muista vastaavaa tapahtuneen aiemmin", Satonen kommentoi MT:lle.

Satonen korostaa, ettei poliitikoista koostuva Ylen hallintoneuvosto päätä Ylen journalistisista sisällöistä, vaan se kuuluu Ylen päällikkötoimittajien päätäntävaltaan.

Onko Marttila mielestäsi oikeassa kritiikissään?

"En lähde kommentoimaan asiaa sen kummemmin. Sanon vain, että on tietysti tärkeää, että Yle palvelee tasapuolisesti eri intressejä ja nostaa erilaisia näkökulmia esiin uutisoinnissaan", Satonen vastaa.

MT:n viime keväänä teettämän gallupin mukaan maaseudun ihmisistä 51 prosenttia oli tyytymättömiä Yleisradion uutisointiin.

Lue lisää:

MTK:n Marttila vaatii korjausliikettä Ylen journalismiin – "Maaseudun mitta on täysi"

"Onko MTK:sta tullut samanlainen vihreiden paikallisosasto kuin Sitrasta?" – turpeen alasajo ja Ylen uutislinja suututtivat MTK:n valtuuskunnassa

Lue lisää

MTK:n Marttila jyrähtää rituaaliteurastukseen lampaitaan myyneille: "Ymmärrystä ei liikene pätkän vertaa!"

Kunnat hallitsevat 1,5 miljardin euron metsäomaisuutta – MTK kannustaa maa- ja metsätaloutta ymmärtäviä ehdolle kuntavaaleihin

Tikku nokkaan ja muut unohtumattomat kansikuvat – äänestä suosikkisi Viikonvaiheen vuoden 2020 kansista

Koronasta parantuneet kansanedustajat kehottavat ihmisiä varovaisuuteen – "Vielä pitäisi jaksaa noudattaa ohjeita"