Politiikka

Helsinkiläisen kokoomuspoliitikon mielestä maalaisten ei pitäisi puuttua pääkaupungin asioihin: "Me helsinkiläiset pärjätään vallan mainiosti ilman ulkopuolisten neuvoja"

Aiemmin Meri oli julkisuudessa tekemänsä maitoaloitteen takia.
Jarkko Sirkiä
Otto Meri kirjoittaa mikroblogipalvelu Twitterissä ihmettelevänsä "maalaisten tarvetta puuttua Helsingin asioihin".

Helsingin kaupunginvaltuutettu Otto Meri (kok.) ei pidä siitä, että maaseudulla asuvat ottavat kantaa pääkaupunkia koskeviin asioihin.

Meri kirjoittaa mikroblogipalvelu Twitterissä ihmettelevänsä "maalaisten tarvetta puuttua Helsingin asioihin". Esimerkeiksi tällaisista asioista Meri nostaa Malmin lentokentän ja lumen luonnin.

"Me helsinkiläiset pärjätään vallan mainiosti ilman ulkopuolisten neuvoja", hän tviittaa.

Kaupunginvaltuutettu huomauttaa, että jos Malmin lentokenttä olisi kansallisesti merkittävä alue, ei valtio olisi ikinä luopunut siitä. Lisäksi hän toteaa, että selvitysten mukaan lumen kaatamisella mereen ei ole merkitystä laajemmin Itämeren tilaan.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä teki aiemmin tällä viikolla rikosilmoituksen siitä, että Helsingin kaupunki kippaa lunta mereen. Kärnä haluaa, että lainsäädäntöä muutetaan, jos asiassa ei todeta rikosta.

Aiemmin Meri oli julkisuudessa tekemänsä maitoaloitteen takia. Hän on esittänyt, että maito pitäisi poistaa julkisesta ruokailusta, koska maidon juominen ei ole aikuisille ihmisille luonnollista.

Lue lisää:

Keskustan Mikko Kärnä syyttää Helsingin kaupunkia ympäristörikoksesta lumien kippaamisessa mereen – teki rikosilmoituksen poliisille

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu haluaa maidon pois julkisesta ruokailusta: "Maidon juominen ei ole aikuisille ihmisille luonnollista"

Lue lisää

"Vielä kerran kun vihjaat, että olen natsi niin tulen käymään, ja silloin ei ammuta metsän pieniä jäniksiä": Kansanedustaja Kärnä sai tappouhkauksen, mutta sopi asian uhkailijan kanssa eikä tehnyt tapauksesta poliisiasiaa

Keskustan Mikko Kärnä syyttää Helsingin kaupunkia ympäristörikoksesta lumien kippaamisessa mereen – teki rikosilmoituksen poliisille

HS: Poliisi aloittaa esitutkinnan Mikko Kärnän professori Tuomas Ojasta koskevasta tviittailusta

Kärnä: Selvitytän professori Ojasen oman syyllistymisen rikokseen