Politiikka

Kokoomusnuoret: Oikeusministerin erottava, jos kuntavaalit siirtyvät

Ylen mukaan myös perussuomalaiset vastustavat vaalien siirtämistä.
Jaana Kankaanpää
Kuntavaalien siirtyminen kesään merkitsee Keskustanuorten mukaan sitä, että nuoret ja opiskelijat eivät voi kampanjoida.

STT:n ja Iltalehden tietojen mukaan kuntavaalit ovat siirtymässä kesäkuulle. Kokoomusnuoret vastustaa jyrkästi kuntavaalien siirtämistä. Järjestö vaatii oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin eroa, mikäli vaalit siirtyvät.

“Nuorten kynnys lähteä ehdolle kuntavaaleihin on muutenkin korkea, ja nuoria ehdokkaita onkin alle kolmannes ikäluokan kokoon suhteutettuna. Kuntavaalien järjestäminen kesällä tekee kampanjoinnin monelle nuorelle ja opiskelijalle täysin mahdottomaksi” sanoo Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula tiedotteessa.

Vaalien siirtämistä on perusteltu vaikealla koronatilanteella.

Koronavirus julistettiin pandemiaksi tasan vuosi sitten, järjestö toteaa. Sen mukaan valmisteluissa epäonnistumista ei voida kuitata vaaleja siirtämällä, vaan keinot turvallisten vaalien järjestämiseen on löydyttävä.

“Marinin hallituksen on kannettava vastuu täydellisestä epäonnistumisesta kuntavaalien järjestämisessä. Mikäli vaalit siirretään, oikeusministeri Henrikssonin on erottava”, Pajula sanoo.

Ylen haastattelema perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos kertoo, puolueen mielestä vaalien siirtämiseen ei ole syytä. Grönroos perustelee, että monissa maissa on pidetty vaaleja pahemmassa tautitilanteessa.

Uutista täydennetty 5.3. klo 19:44 perussuomalaisten kannalla

Lue lisää

Uutissuomalainen: Mepit Elsi Katainen ja Laura Huhtasaari jättävät kuntapolitiikan

MT selvitti: Perussuomalaisilla kovin vauhti kuntavaalien ehdokaslistojen täytössä – "Jos keskustan asema horjuu, voi olla mahdollista saada hallitus kaatumaan”

Aiemmat ääniharavat puuttuvat suurten kaupunkien pormestarikisoista – Vapaavuori luopuu, Lyly panttaa päätöstään, Orpo ei lähde: "Turussa on tie auki näkyvään tehtävään"

Se pärjää, joka erottuu