Politiikka

Arlan tuotteille vaaditaan boikottia Sami Kilpeläisen sinimusta-yhteyksien vuoksi - Arla puolustaa: "Hänen poliittiset näkemyksensä eivät ole millään tavoin heijastuneet hänen työskentelyynsä Arlalla"

Poliitikko ja Arlan Suomen johtoryhmän jäsen Sami Kilpeläinen poseeraa sosiaalisessa mediassa päällään sinimusta pipo, jonka koettiin tukevan äärioikeistolaista Sinimustaa liikettä.
Kuvakaappaus
Arla Suomen johtoryhmässä hankintajohtajana toimiva Sami Kilpeläinen on joutunut hankalan kohun keskiöön.

Sosiaalisessa mediassa on kiertänyt viime päivinä kuva kansalaispuolueen puheenjohtajana toimivasta Sami Kilpeläisestä, joka on aiheuttanut kiivasta keskustelua.

Kuvassa Kilpeläinen poseeraa yhdessä Piia Kattelus-Kilpeläisen kanssa talvisissa maisemissa. Molemmilla on päässään sinimustat pipot. Sinimusta vaatetus on tavallisesti yhdistetty Sinimustaan liikkeeseen, jonka tavoitteisiin kuuluvat mm. etnisesti yhtenäinen Suomi. Sinimustat värit ovat yhdistettävissä myös 1930-luvun alkupuolella toimineeseen äärioikeistolaiseen Lapuanliikkeeseen.

Kilpeläinen toimii Arla Suomen johtoryhmässä hankintajohtajana. Sosiaalisessa mediassa useat ihmiset ovat uhanneet Arlaa boikotilla. Arlan viestintäjohtaja Sirpa Rinne puolusti Kilpeläistä twitterissä. Maaseudun Tulevaisuus tavoitteli Sami Kilpeläistä puhelimitse. Kilpeläinen ei vastannut lehden yhteydenottopyyntöihin

Arlan henkilöstöjohtaja Maija Tantere kommentoi kohua Maaseudun Tulevaisuudelle:

"Olemme keskustelleet asiasta asiallisessa hengessä. Keskustelut ovat työnantajan ja työntekijän välisiä."

Tantereen mukaan asiaa on käsitelty Arlalla sisäisesti ja asianomaisen kanssa on keskusteltu julkaistusta kuvasta.

"Keskustelemme asianosaisten ja koko henkilöstömme kanssa lisää eettisistä ohjeistamme ja toimintaperiaatteistamme Sami Kilpeläinen on tehnyt Arla Suomessa pitkän uran hankintajohtajan tehtävässä. Hänen poliittiset näkemyksensä eivät ole millään tavoin heijastuneet hänen työskentelyynsä Arlalla."

Maija Tantere kertoo, että Arlalla tuetaan henkilökunnan poliittista aktiivisuutta.

"Olemme yrityksenä poliittisesti sitoutumaton ja pidämme tästä arvosta kiinni. Tunnistamme, että olemme erilaisia ja kiinnostuksen kohteet vaihtelevat liittyivät ne sitten urheiluun, vapaaehtoistyöhön, politiikkaan tai muuhun itselle tärkeään asiaan. Henkilöstön vapaa-ajan toiminta on heidän omaa aikaansa ja työnsä ulkopuolella jokainen vastaa itse sanoistaan ja teoistaan."

Lue myös:

Räväköinä poliitikkoina tunnetut Kilpeläiset ostivat ilmaisjakelulehden Hämeestä – "JSN on osoittanut olevansa vihervasemmistolainen toimielin"

Juttua korjattu 8.34:

Nimi korjattu Tannerista Tantereeksi kohdassa "Maija Tantere kertoo."

Lue lisää

Sinimusta liike pyrkii rekisteröitymään puolueeksi – "Sinimustan liikkeen Suomi on itsenäinen, suomenkielinen ja suomenmielinen"

Arla Ruotsin uusi toimitusjohtaja tulee Suomesta – Kai Gyllströmin seuraajan hakuprosessi Arla Suomeen on käynnistetty

Räväköinä poliitikkoina tunnetut Kilpeläiset ostivat ilmaisjakelulehden Hämeestä – "JSN on osoittanut olevansa vihervasemmistolainen toimielin"

Arla laski kaikkien sille maitoa tuottavan 447 tilan hiilijalanjäljen – alittaa selvästi kansainvälisen päästötason