Politiikka

Timo Soini ennusti Halla-ahon lähdön jo huhtikuussa – "Pahinta myrkkyä on se, jos puolueen puheenjohtaja ei halua pääministeriksi"

Soini kirjoitti asiasta blogissaan.
Jarkko Sirkiä
Timo Soini spekuloi jo huhtikuussa Halla-ahon luopuvan perussuomalaisten puheenjohtajuudesta.

Jussi Halla-aho ilmoitti tänään jättävänsä perussuomalaisten puheenjohtajan tehtävät. Hän ei aio asettua ehdolle Seinäjoen puoluekokouksen puheenjohtajavaaleissa elokuussa.

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini puolestaan spekuloi Halla-ahon eroa blogissaan jo huhtikuussa.

Silloin Soini esitti kirjoituksessaan, että Halla-aho tahtoisi jättää tehtävät ja uudeksi puheenjohtajaksi ensi kesän Seinäjoen puoluekokouksessa nousisi Riikka Purra.

Syy Halla-ahon lähtöön selviäisi Soinin mukaan kuntavaalien jälkeen.

Vaalien jälkeen viime torstaina Soini kirjoitti blogissaan puolueen päästäneen kokoomuksen murtautumaan opposition henkiseksi johtajaksi. Hänen mielestään perussuomalaisten on tähdättävä pääministeripuolueeksi.

"Pahinta myrkkyä on se, jos puolueen puheenjohtaja ei halua pääministeriksi. Sellainen puheenjohtaja menee vaihtoon, vaikka ei uskoisi, omasta tai muiden tahdosta."

Lue lisää:

Halla-aho luopuu puolueensa puheenjohtajuudesta

Lue lisää

Paine kasvaa PS:n puheenjohtajakisassa

Riikka Purra osti pakopaikan arjesta – "Olen varma, että mitään tämän parempaa ei voi olla"

Perussuomalaisten puheenjohtajaksi tähtäävän Riikka Purran mielestä maahanmuutosta keskusteleminen on yhä jonkinlainen tabu: "Väärin puhumalla saattaa päätyä median ja somen raskaaseen limboon ja menettää työnsä"

Hallituksen taival ei näytä helpottuvan