LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Politiikka

Harry Harkimo vaatii Marinin hallituksen eroa rivit hajottaneen metsäpäätöksen takia – "Ei tällä tavalla voi maata johtaa"

Liike Nyt on yhdellä kansanedustajallaan mukana välikysymyksessä, jos sellainen tulee.
Jarkko Sirkiä
Hallituksen pitää tukea päätöksiä yhtenäisesti, olivat ne hyviä tai huonoja, Harry Harkimo sanoo.

Liike Nytin kansanedustaja Harry Harkimon mielestä hallituksen tulisi erota. "Hallituksen tulisi erota, kun eivät pääse näin tärkeistä asioista yksimielisyyteen."

EU-ministerivaliokunta tiedotti keskiviikkona Suomen vastustavan taksonomiasäännöstä. EU:n taksonomiasäännös tarkoittaa säännöstä kestävien rahoituskohteiden luokittelusta. Vihreät ja vasemmistoliitto kirjasivat päätökseen eriävän mielipiteensä.

Hallituksen pitää tukea päätöksiä yhtenäisesti, olivat ne hyviä tai huonoja, Harkimo sanoo. "Ei tällä tavalla voi maata johtaa."

"Nyt on niin huonosti johdettu koko homma, että mielestäni hallituksen pitäisi erota."

Harkimon mukaan asiasta tarvitaan ehdottomasti välikysymys ja Liike Nyt on yhdellä kansanedustajallaan siinä mukana, jos sellainen tulee.

Välikysymyksen taakse tarvitaan vähintään 20 kansanedustajaa tai ministeriä.

Harkimon mukaan päätös Suomen kannasta EU:n rahoitusluokitteluun tuli puoli vuotta liian myöhään. Suomen on vaikea viedä asioita eteenpäin Brysselissä, kun siellä tiedetään, ettei Suomi ole yhtenäisesti päätöksen takana.

"Komissaari kävi viime viikolla täällä ja ei ollut vastausta. Onhan tämä farssi!"

Lue lisää

Uskon vai tiedon varassa?

EU:n ei kannata enää heikentää itseään

Metsät ja metsävalta pidettävä Suomessa

EU:n metsäaloitteisiin luvassa tarkennuksia tänä vuonna – muun muassa taksonomia ja biodiversiteettistrategia täydentyvät