Uutiset

Hippoksen valtuuskunta vastasi heikosti – tulevaisuusstrategiaa pidetään puutteellisena

Vähäisen vastausprosentin vuoksi on mahdoton ennakoida, kuinka Juha Rehulan käy puheenjohtajana.
Antti Savolainen
Raviurheilun tulevaisuus on kuin kovaan vastavaloon katsoisi.

Vain viidennes Suomen Hippoksen valtuuskunnan jäsenistä vastasi kyselyyn, jonka MT lähetti viime viikolla.

Vastausten perustella on siis mahdoton sanoa, kuinka tiukaksi keskustelu puheenjohtaja Juha Rehulan ja muun hallituksen luottamuksesta menee. Valtuuskunnan jäsen Juha Wikman on vaatinut luottamusmittausta heidän toiminnastaan.

Kahdeksan vastauksensa lähettäneen mielipiteet menevät ristiin. Koko hallituksen epäluottamusta ei osoita kukaan, puheenjohtajalle sitä osoittaa osa.

Sen sijaan selvempää on, että raviurheilun tulevaisuustyö vuoteen 2029 ei nauti ainakaan vastanneiden valtuuskuntalaisten arvostusta. Työtä pidetään puutteellisena.

Valtuuskunta lähetti tuevaisuusraportin jo kertaalleen parannettavaksi viime marraskuun kokouksessaan.

Saaduissa vastauksissa kuultaa syvä huoli lajin tulevaisuudesta. Vastanneista useimmat kaipaavat, että hallitus olisi ensin tehnyt kattavan arvioinnin vuosien 2018–2020 strategiasta ja niistä kohdista, jotka siitä ovat jääneet vielä tekemättä.

Tulevaisuustyöhön olisi heidän mukaansa voinut lähteä vasta sen pohjalta.

Hippoksen valtuuskunta kokoontuu Jyväskylään ensi viikon keskiviikkona. Kokous käydään suljetuin ovin, mutta asialistalla on myös se, voiko lehdistö jatkossa päästä seuraamaan valtuuskunnan kokouksia.

Hevosurheilu, MT ja Ravitoimittajat ry vetosivat aivan vuoden alussa valtuuskuntaan, että se avaisi kokouksensa lehdistölle.

Lue myös:

Suomen Hippoksen hallitus ja puheenjohtaja Juha Rehula saamassa epäluottamuslauseen

Rehula vastaa epäluottamuslauseeseen: "Asia on Hippoksen valtuuskunnan käsissä"

Ravitaloudessa syytä kääntää katse tulevaan – "Tarvitaan alueen toimijoita ja kaupunkeja mukaan pääomittamaan investointeja"

Kommentti: Hippoksen valtarakenteissa kuplii valtuuskunnan kokouksen lähetessä

Tulevaisuusohjelma jumittui Hippoksessa – luottamusjohto ei kommentoi

Kaustinen ja Härmä tuohtuivat: Kuninkuusravihakemusta ei ole käsitelty tasapuolisesti – "mahdollisuus oikaista tulkintoja pimitettiin"

Vetoomus Suomen Hippoksen valtuuskunnalle: "Avoimuus olisi omiaan lisäämään luottamusta alan sisällä ja myös laajemmin muiden kansalaisten silmissä"

MT:n esittämät kysymykset

  • 1. Valtuuskunnan käsiteltäväksi on jätetty epäluottamuslause Hippoksen hallitukselle ja puheenjohtaja Juha Rehulalle. Kannatatteko nykyisen tiedon perusteella epäluottamuslausetta?
  • a) koko hallituksen osalta TAI
  • b) vain istuvan puheenjohtajan osalta
  • (Jos vastaatte edellä kyllä, olette siis valmis nykytiedolla valitsemaan kokouksessa uuden hallituksen ja tai myös uuden puheenjohtajan.)
  • 2. Oletteko valmis hyväksymään valtuuskunnalle tuodun tulevaisuusohjelman? Jos ette, mitä siihen kuuluvia esityksiä ette hyväksy ja millä perusteella?
  • 3. Avoimet kysymykset, joihin annettuja vastauksia voidaan käyttää nimellä:
  • Missä mielessä Hippoksen hallitus on toiminut mielestänne heikosti tai riittämättömästi? Missä mielessä se on toiminut mielestänne hyvin?
  • Mikä on raviurheilun tulevaisuuden kannalta oleellisinta? Miten Te ja edustamanne ravirata tai yhdistys on valmis toimimaan tuon asian tai tavoitteen eteen?

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kilpailupäällikkö Pekonen: "Eilisilta Kuopiossa tuskin vaikuttaa ensivuoden kilpailupäiviin"

Rehula saa haastajan - Hippoksen puheenjohtaja- ja hallitusehdokkaat julkistettiin

Kasvomaskit pakollisiksi ravien sisätiloissa maanantaista alkaen

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video