Argentiinalaiset rakastavat perinteisellä puuhiilloksella grillattua asado-lihaa
Jos lihanhimo yllättää, voi grillin pistää pystyyn vaikka keskelle Buenos Airesin vilkasliikkeistä katua.Vierailin toukokuun alussa Argentiinan pääkaupungissa Buenos Airesissa.
Jo ensikosketus maahan antoi osviittaa siitä, että argentiinalaiset ovat A-luokan lihansyöjiä.
Ezeizan lentokentältä kaupunkiin johtavien valtaväylien varsilla levittäytyvillä nurmialueilla tehdään nimittäin kahta asiaa: pelataan jalkapalloa ja grillataan lihaa.
Suurkaupungin kaduilla sama meno jatkuu. Jos lihanhimo yllättää, voi grillin pistää pystyyn vaikka keskelle vilkasliikkeistä katua.
Argentiinalaisen kulinarismin ytimessä on asado-lihanvalmistustekniikka, jossa lihaa grillataan perinteisellä puuhiilloksella.
Tehokkaassa kaasu- tai hiiligrillissä grillattuun lihaan verrattuna sen kypsennysaika on paljon pidempi. Juuri puuhiillos ja pitkä kypsymisaika antavat asadolle sen ominaismaun.
Asado-annos sisältää usein monenlaista lihaa pihveistä makkaroihin.
Argentiinan maaperällä viettämäni viikon aikana nautin päivittäin ravintolassa asado-pihvin.
Havaitsin nopeasti, että punaviinillä tai hyvällä oluella höystäen makuelämyksestä saa tehtyä vieläkin paremman.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

