Bataatti-kikhernepata
Kikherneiden pähkinäinen maku ja napakka rakenne ovat omiaan pata-aineksena. Tässä padassa on lisäksi bataattia, parsakaalia ja tomaattia ja se on maustettu aasialaisittain.
Mausteisessa pataruuassa kikherneet saavat seurakseen runsaasti muitakin kasviksia. Kuva: Sanne KatainenBataatti-kikhernepata
4–6 annosta
Ainekset
- 600 g bataattia
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 200 g parsakaalia
- 150 g kirsikkatomaatteja
- 1 prk (380/230 g) kikherneitä suolaliemessä
- 1 tlk (400 g) kookosmaitoa
- ¾ dl salsakastiketta (medium)
- 1 limetti (mehu ja 1 tl raastettua kuorta)
- 1 tl suolaa
- ½ ruukkua korianteria hienonnettuna
Valmistusohje
Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa parsakaali pienemmiksi nupuiksi. Käytä myös varret viipaloituina. Huuhtele kirsikkatomaatit.
Valuta kikherneet siivilässä ja ota liemi talteen, mikäli haluat tehdä munattoman vegemarengin (katso ohje). Huuhtele kikherneet siivilässä juoksevalla kylmällä vedellä.
Kumoa bataatit ja sipulit laakeaan paistokasariin. Lisää joukkoon kookosmaito ja salsakastike. Kypsennä 10 minuuttia.
Kääntele joukkoon kikherneet, parsakaalit ja tomaatit. Kypsennä vielä 5 minuuttia. Mausta limetillä, suolalla ja korianterilla. Tarkista maku. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

