Juusto-porkkanaleivokset
Leikkaa tuorejuusto-porkkanakakku leivoksiksi tai nosta kokonaisena tarjolle. Kuva: Jaana KankaanpääJuusto-porkkanaleivokset
15 annosta
Ainekset
Pohja
- 3 munaa
- 2 1/2 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 rkl kanelia
- 200 g voita
- 4 dl hienoa porkkanaraastetta
- 1 dl ananasmurskaa
Kostutus
- 1/2 dl ananasmehua
Kuorrutus
- 1 rasia (200 g) sitruuna tuorejuustoa
- 1 prk (200 g) sitruunarahkaa
- 1/2 prk (à 250 g) maustamaton ruoka koskenlaskijaa
- 3 dl tomusokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
Koristeluun
- manteli- tai pähkinärouhetta
- sitruunamelissan- tai mintunlehtiä
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää sulatetun voin, hyvin hienon porkkanaraasteen ja ananasmurskan kanssa vaahtoon. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Vatkaa kuorrutuksen ainekset sekaisin. Leikkaa pohjalevy kahteen osaan. Kostuta levyt ananaspurkkiin jääneellä mehulla. Levitä noin puolet kuorrutuksesta toiselle pohjalevyn palalle. Nosta toinen levy päälle. Levitä loppu kuorrutus pinnalle. Ripottele päälle pähkinärouhetta. Leikkaa neliöksi ja koristele palat lopuksi sitruunamelissan- tai mintunlehdillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
