Kuin risottoa, mutta pastasta ja nopeammin – kokeile orzo-reseptiä
Riisinmuotoisesta jyväpastasta tehty ”risotto” on suutuntumaltaan riisiä liukkaampi. Käytä jyväpastaa myös salaatteihin ja keittoihin.Orzo-jyväpastarisotto
4–6 annosta
- Ainekset
- 1 pkt (170 g) pekonia
- 25 g kuivattuja herkkutatteja tai muita ruokasieniä
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 2 rkl tuoretta timjamia ja/tai rosmariinia
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 1 pullo (330 ml) kuivaa omenasiideriä
- 5 dl kasvislientä (osa voi olla sienten liotuslientä)
- 2½ dl orzo-jyväpastaa
- 1 dl kermaa tai ranskankermaa
- 2 dl mustaleimaemmentaaliraastetta
Valmistusohje
Silppua pekoni ja ruskista se korkealaitaisessa kasarissa.
Lisää liotetut ja silputut sienet pannuun ja kuumenna, kunnes enin neste on haihtunut.
Kuori ja silppua sipuli. Lisää pannulle ja sipulit ja voi. Hauduttele hetki ja mausta.
Lisää siideri kasariin ja anna kiehahtaa. Kumoa joukkoon jyväpasta. Lisää kasvislientä vähitellen. Hauduta keskilämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.
Lisää kypsymisen loppuvaiheessa kerma ja juustoraaste sekä tarvittaessa nestettä. Ruoka saa jäädä mehevän kosteaksi. Tarkista maku ja tarjoa heti.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


