Kaalipesä

Vuoraa vuoka kaalinlehdillä ja lusikoi täyte pesään. Hauduta kaalipesä hiljalleen kypsäksi.
Vuoraa vuoka kaalinlehdillä ja lusikoi täyte pesään. Hauduta hiljalleen kypsäksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaalipesä

5–6 annosta

Ainekset

  • noin kilon keräkaali
  • vettä, suolaa

Täyte

  • 1 pak (250 g) härkistä tai jauhelihaa
  • 1 dl spelttihelmiä tai rikottuja ohrasuurimoita
  • 3 dl kaalin keitinlientä
  • 2 sipulia
  • 1/2 prk (à 270 g) salaattijuustoa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 3 rkl persiljasilppua
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 rkl siirappia

Pinnalle

  • voisulaa

Valmistusohje

Tee kaalin kantaan ristikkäinen viilto ja keitä suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi. Valuta kaalinpää ja irrota isoimmat lehdet. Ohenna lehtiruoteja. Levitä 8–10 lehteä limittäin voideltuun uunivuokaan niin, että kaalinlehdistä muodostuu pesä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Keitä spelttihelmet kaalin keitinvedessä. Leikkaa täytettä varten kaalin sisälehdet ja härkis pienemmiksi. Hienonna sipuli ja pehmitä hiukan voissa pannulla. Hienonna haarukalla salaattijuustopala. Sekoita täyte ja mausta. Levitä täyte lehtien muodostamaan pesään. Taivuta lehtien yläosat täytteen päälle. Valuta pinnalle voisulaa. Paista 175 asteessa reilu tunti. Peitä, kun pinta on saanut väriä. Kaada pannulle tarvittaessa keitinlientä.