Paketoitu possunfilee

Paketoitu possunfilee
6–8 annosta
Ainekset
- reilu kilo porsaan ulkofileetä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl sinappia
- 1 ruukku salviaa
Paistamiseen
- 2 rkl voita
Ruistaikina
- 4 dl vettä
- 1/2 rkl suolaa
- 6 dl ruisjauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 25 g voita
Koristeluun
- kotitekoista tai valmista piparkakkutaikinaa
Valmistusohje
Hiero fileen pintaan sitruunamehu, suola ja pippurirouhe. Laita liha muovipussiin ja anna maustua kylmässä seuraavaan päivään. Kuivaa pinta ja paista filee voissa kauniin ruskeaksi. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Anna lihan jäähtyä. Voitele pinta ohuesti sinapilla ja peitä tuoreilla salvian lehdillä.
Valmista taikina sekoittamalla veteen suola ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot sekä sulatettu voi käsin.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, niin isoksi levyksi, että se riittää fileen ympärille. Laita filee lähelle taikinalevyn toista reunaa. Nosta taikina fileen yli ja taita reuna fileen alle. Sulje päät hyvin.
Ota kaulitusta piparitaikinasta muotilla kuvioita. Voitele ruistaikina munalla ja pistele haarukalla reikiä. Paina piparikuvioita tasaisesti pintaan. Jotta kuviot pysyvät hyvin paikallaan, voit pistää ne cocktailtikulla kiinni ja poistaa tikut kypsästä pinnasta.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Peitä leivinpaperilla, kun taikinakuori on saanut kauniin värin.
Varmista lihalämpömittarilla, että liha on kypsää. Sisälämpötilan tulee olla +77 astetta.
Vinkki
Käytä paketointiin valmista ruis-kaura-piirakkataikinaa.
Osaston luetuimmat
- Oletko jo maistanut mocheja? Pakastealtaan herkusta ennustetaan kesän hittituotetta
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää
- Gluteeniton leivonta ei aina suju kuin Strömsössä, mutta hintojen nousu pakottaa valintoihin – ”Tuntuu lompakossa turhan raa’alta, että sairaudesta sakotetaan”
- Mummon lihapullat
- Vie ajatukset kesään näillä herkuilla ‒ 4 hunajaista reseptiä
- Maailman parhaat uunijuurekset
- Rapeat valkosipulipatongit helposti ‒ hunaja tekee täytteestä ekstraherkullisen