Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Paketoitu possunfilee

Ruistaikinaan käärityn paketin sisältä löytyy salvialla maustettu possunfilee. Rapsakat granaattiomenan siemenet maistuvat kinkun lisukkeena.
Ruistaikinaan käärityn paketin sisältä löytyy salvialla maustettu possunfilee. Rapsakat granaattiomenan siemenet maistuvat kinkun lisukkeena.
Ruistaikinaan käärityn paketin sisältä löytyy salvialla maustettu possunfilee. Rapsakat granaattiomenan siemenet maistuvat kinkun lisukkeena. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paketoitu possunfilee

6–8 annosta

Ainekset

  • reilu kilo porsaan ulkofileetä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 ruukku salviaa

Paistamiseen

  • 2 rkl voita

Ruistaikina

  • 4 dl vettä
  • 1/2 rkl suolaa
  • 6 dl ruisjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 25 g voita

Koristeluun

  • kotitekoista tai valmista piparkakkutaikinaa

Valmistusohje

Hiero fileen pintaan sitruunamehu, suola ja pippurirouhe. Laita liha muovipussiin ja anna maustua kylmässä seuraavaan päivään. Kuivaa pinta ja paista filee voissa kauniin ruskeaksi. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Anna lihan jäähtyä. Voitele pinta ohuesti sinapilla ja peitä tuoreilla salvian lehdillä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Valmista taikina sekoittamalla veteen suola ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot sekä sulatettu voi käsin.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, niin isoksi levyksi, että se riittää fileen ympärille. Laita filee lähelle taikinalevyn toista reunaa. Nosta taikina fileen yli ja taita reuna fileen alle. Sulje päät hyvin.

Ota kaulitusta piparitaikinasta muotilla kuvioita. Voitele ruistaikina munalla ja pistele haarukalla reikiä. Paina piparikuvioita tasaisesti pintaan. Jotta kuviot pysyvät hyvin paikallaan, voit pistää ne cocktailtikulla kiinni ja poistaa tikut kypsästä pinnasta.

Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Peitä leivinpaperilla, kun taikinakuori on saanut kauniin värin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Varmista lihalämpömittarilla, että liha on kypsää. Sisälämpötilan tulee olla +77 astetta.

Vinkki

Käytä paketointiin valmista ruis-kaura-piirakkataikinaa.