Porkkanasoossisörsseli
Porkkanasta syntyy kiva levite, kun sen maustaa aasialaisittain korianterinsiemenillä, sitruunalla ja chilillä ja notkistaa kookoskermalla.
Porkkanasoossisörsseli maistuu yhtä hyvin leivän päällä kuin perunan kastikkeena. Kuva: Sanne KatainenPorkkanasoossisörsseli
Ainekset
- 3 keskikokoista uunissa kypsennettyä porkkanaa kuorittuina
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 3 tl jauhettua korianterinsiementä
- 1 dl kookoskermaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 limen tai sitruunan mehu
- 1–4 tl chiliä
- noin 1 tl suolaa
Valmistusohje
Laita kaikki raaka-aineet korkeareunaiseen astiaan ja soseuta sauvasekoittimella.
Käytä esimerkiksi leivän päällä, pastan tai perunan kastikkeena tai hampurilaisessa.
Vinkki: Jos soossista tulee liian sakeaa, voit notkistaa sitä vaikka tuoremehulla.
Ohje: Tiina Aalto ja Mikko Kivelä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
