Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Suklainen panforte-kakku vie kielen mennessään: ”Hipoo kahvin kanssa täydellisyyttä”

Panforte on italialainen joulukakku, jossa suklaa, pähkinät, kuivahedelmät ovat sulassa liitossa.
Panforte, joka italiaksi tarkoittaa voimakasta leipää, on koukuttavan hyvää. Siinä maistuvat suklaa, pähkinät, aprikoosi ja rusinat.
Panforte, joka italiaksi tarkoittaa voimakasta leipää, on koukuttavan hyvää. Siinä maistuvat suklaa, pähkinät, aprikoosi ja rusinat. Kuva: Sanne Katainen

Meidän panfortemme saa pinnalleen suklaakuorrutteen ja kaakaohunnun. Panforte on täydellinen jouluillan pieni suupala jälkiruokaviinin, esimerkiksi moscaton tai vin santon kanssa. Myös kahvin kanssa nautittuna panforte hipoo täydellisyyttä.

Panforte

noin 30 palaa

  • Ainekset
  • 100 g mantelimassaa jääkaappikylmänä
  • 1 dl manteleita
  • 1 dl pähkinöitä, esim. hasselpähkinöitä
  • 1 ¼ dl kuivattuja aprikooseja
  • ½ dl rusinoita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kaakaojauhetta
  • 2 rkl fariinisokeria
  • ¼ dl hunajaa
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 rkl voita
  • Kuorrutukseen
  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 rkl voita
  • Koristeluun
  • kaakaojauhetta

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Raasta tai rouhi jääkaappikylmä mantelimassa. Rouhi manteleita ja pähkinöitä hiukan veitsellä työlaudalla. Osa pähkinöistä saa jäädä kokonaisiksi. Saksi aprikoosit paloiksi.

Sekoita mantelimassa, mantelit, pähkinät, aprikoosit ja rusinat keskenään. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, kaakaojauhe ja fariinisokeri.

Mittaa kattilaan hunaja, tomusokeri ja paloiteltu suklaa. Kuumenna sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon kaikki kuivat aineet.

Vuoraa noin 30 × 40 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja levitä massa vuokaan. Nosta 150-asteiseen uuniin noin 25 minuutiksi. Anna jäähtyä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Lisää voi ja sekoita, kunnes se on liuennut suklaaseen. Levitä suklaa panforten päälle ja nosta jääkaappiin kovettumaan.

Ennen tarjoamista siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja leikkaa panforte paloiksi.

Vinkki: Säilytä valmiit palat jääkaapissa, mutta ota huoneenlämpöön pari tuntia ennen tarjoamista.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.